ΣΤΕΛΛΑ ΜΠΙΖΙΟΥ: ΚΥΡΙΟ ΜΕΛΗΜΑ ΜΑΣ Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ

«Ο αγώνας του Μαρίνου Αντύπα και των κολίγων της Θεσσαλίας, όπως και κάθε αγώνας που έχει ποτιστεί με το αίμα αγωνιστών, αποτελεί ιστορικό ορόσημο και ευκαιρία αναστοχασμού για το μέλλον. Η μακραίωνη ιστορία του τόπου μας διαθέτει πλείστα όσα τέτοια παραδείγματα, από τα οποία μπορούμε να αντλήσουμε χρήσιμα διδάγματα».

Τα παραπάνω τόνισε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Αγιάς σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Ομολίου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Μαρίνος Αντύπας» και το Δασικό Συνεταιρισμό, για να τιμήσει τη μνήμη του Μαρίνου Αντύπα.

«Κάθε αγώνας που εμπεριέχει μέσα του τα ιδανικά της δικαιοσύνης και της ελευθερίας είναι αγώνας, όχι απλά αξιομνημόνευτος αλλά άξιος να αποτελέσει πρότυπο παράδειγμα. Ο αγώνας του Μαρίνου Αντύπα υπήρξε ένας τέτοιος αγώνας.

Σήμερα που ο αγροτικός τομέας δοκιμάζεται από σύγχρονες προκλήσεις, όπως η κλιματική αλλαγή, η έλλειψη νερού, αλλά και η σημερινή τεράστια αύξηση στις τιμές των αγροεφοδίων λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, οφείλουμε όλοι μας να έχουμε ως πρώτο μέλημα την εθνική επιβίωση των αγωνιστών της υπαίθρου.

Τα δικαιώματα των αγροτών δεν διεκδικούνται πλέον με το αίμα των αθώων κολίγων. Εντός του δημοκρατικού πλαισίου, θεωρείται δεδομένο πως η πρόοδος της οικονομίας και της κοινωνίας μας περνάει μέσα από την ενδυνάμωση της παραγωγής, κάτι που συνεπάγεται τον ισχυρό πρωτογενή τομέα.

Αυτή ήταν η δέσμευση της ΝΔ που ως κυβέρνηση επιτελεί στην πράξη και θα συνεχίσει να το πράττει με συνέπεια και αποφασιστικότητα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ