ΤΙΜΗΣΑΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΗ ΘΥΣΙΑ ΤΩΝ ΚΟΛΙΓΩΝ ΣΤΟ ΚΙΛΕΛΕΡ

Την 112η επέτειο ξεσηκωμού των Θεσσαλών αγροτών το Μάρτη του 1910, τίμησαν με μια λιτή εκδήλωση και κατάθεση στεφάνων, στο χώρο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων, στο μνημείο του Κιλελέρ, εκπρόσωποι της Πανελλαδικής  Επιτροπής των Μπλόκων και των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας.

Στην εκδήλωση απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο  Ρίζος Μαρούδας, μέλος της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και πρόεδρος Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

«Τιμάμε το Κιλελέρ με τη σημερινή μας παρουσία στο χώρο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων, με τα πολυήμερα μπλόκα που στήσαμε για 3 εβδομάδες το Φλεβάρη, με το μεγάλο συλλαλητήριο στη Αθήνα την προηγούμενη Παρασκευή. Για εμάς, ο εορτασμός του Κιλελέρ αποτελεί φάρο, δεν είναι μία εκδήλωση που μπαίνει στο μουσείο. Είναι μία εξέγερση η οποία έχει μηνύματα επίκαιρα Είναι το μήνυμα της αντίστασης, της διεκδίκησης, το μήνυμα ότι με τους αγώνες και με τις θυσίες μπορείς να έχει κατακτήσεις. Ακόμα και όταν δεν κερδίζουμε κάτι στο χέρι, βάζουμε ένα λιθαράκι στο συνολικό αγώνα που δίνουμε. Ο αγώνας μας δεν είναι “μια κι έξω”, αλλά μια συνεχής και πολύμορφη αναμέτρηση με την πολιτική που υλοποιούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις. Μπροστά μας έχουμε τις επιπτώσεις από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. Ήδη, αυξήθηκε το κόστος στο πετρέλαιο, στο ρεύμα, ενώ και στα λιπάσματα και στις ζωοτροφές παρατηρούνται ελλείψεις αλλά και αυξήσεις στις τιμές. Ταυτόχρονα αντιμετωπίζουμε όπως και ο υπόλοιπος λαός τη μεγάλη ακρίβεια. Απαιτούμε την απεμπλοκή της χώρας από τον πόλεμο, τον οποίο πληρώνουν δυστυχώς πάντα οι λαοί και από την άλλη διεκδικούμε από την κυβέρνηση  έμπρακτα μέτρα στήριξης, με μείωση του κόστους παραγωγής και τιμές στα προϊόντα που να διασφαλίζουν ένα εισόδημα επιβίωσης».

Μετά τις ομιλίες, στεφάνια κατέθεσαν εκπρόσωποι της Πανελλαδικής Επιτροπή Μπλόκων, των Ενωτικών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και Καρδίτσας, της ΚΕ του ΚΚΕ, του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και της ΠΑΚ Θεσσαλίας.

Η εκδήλωση έκλεισε με ενός λεπτού σιγή για τους νεκρούς του Κιλελέρ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ