ΤΡΑΓΩΔΙΑ: ΤΡΕΙΣ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΔΥΝΑΜΙΤΙΔΑΣ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ

Τρεις είναι οι νεκροί σύμφωνα με την Αστυνομία, από την πολύ ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε το στις 08:45 πρωί της Δευτέρας 21 Μαρτίου στην περιοχή της Ιτέας Γρεβενών, στο εργοστάσιο κατασκευής δυναμίτιδας της ΕΛΤΕΚ, το οποίο καταστράφηκε.

Η έκρηξη έγινε αισθητή ακόμη και στην πόλη των Γρεβενών που απέχει περίπου 30 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ Κοζάνης η έκρηξη έγινε στη μονάδα παραγωγής των εκρηκτικών, η οποία ισοπεδώθηκε. Στο χώρο βρισκόταν σύμφωνα με πληροφορίες τρεις εργαζόμενοι οι οποίοι είναι μάλλον νεκροί. Μεταξύ τους είναι και 47χρονος συνιδιοκτήτης της μονάδας. Επιτόπου βρίσκεται η πυροσβεστική υπηρεσία των Γρεβενών με τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα και 12 άνδρες ενώ έχει κληθεί και η EMAK.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης ένας από τους εργαζόμενους τόνισε ότι η έκρηξη έγινε σχεδόν μισή ώρα πριν την έναρξη της βάρδιας. Όπως είπε, όταν έφτασε στο εργοστάσιο αυτό έχει ισοπεδωθεί, ενώ βρήκαν το φύλακα του εργοστασίου σοκαρισμένο. Μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο των Γρεβενών.

Σύμφωνα με την διοικήτρια του νοσοκομείου Γρεβενών Ευτυχία Καπάτου που μίλησε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορειο, η κατάσταση υγείας του φύλακα δεν εμπνέει ανησυχία ενώ του έχουν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Κοζάνης ο Περιφερειάρχης Γ. Κασαπίδης “η έκρηξη που έγινε σε αισθητή σε Γρεβενά και Κοζάνη ήταν τρομακτική, ενώ αναμένονται κλιμάκια πυροτεχνουργών ώστε να εξεσφαλιστεί η ασφάλεια του χώρου. Προέχει η αναζήτηση για τους τρεις αγνοούμενους”.

Για λόγους ασφαλείας, η πρόσβαση στον χώρο έχει αποκλειστεί. Ο κ. Δημήτρης Παλέγκας κάτοικος της Ιτέας Γρεβενών ανάφερε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ότι υψώθηκε ένα τεράστιο σύννεφο καπνού κι ότι τα γύρω χωράφια σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων από την περίφραξη του εργοστασίου έχουν γεμίσει με κομμάτια από μπετόν και σίδερα που προέρχονται τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου.

Ορισμένες εγκαταστάσεις του εργοστασίου που παρήγαγε εκρηκτικές ύλες, για λόγους ασφαλείας, είναι κάτω από το έδαφος.

Οι δύο από τρεις εργαζομένους που αγνοούνται είναι από το χωριό Δήμητρα και την πόλη των Γρεβενών ενώ ο τρίτος από χωριό της Κοζάνης.

ertnews.gr –  Μάκης Νασιάδης

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com