ΙΣΧΥΡΗ ΕΚΡΗΞΗ ΜΕ 2 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ 3 ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΕΚΡΗΚΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ

Πολύ ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το πρωί στην περιοχή της Ιτέας Γρεβενών, σε εργοστάσιο κατασκευής εκρηκτικών, που έγινε αισθητή ακόμη και στην πόλη των Γρεβενών που απέχει περίπου 30 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ Κοζάνης, στο σημείο έχουν φτάσει δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και η αστυνομία προκειμένου να ελέγξουν αν υπάρχουν κάποιοι εγκλωβισμένοι.

Κατά την ίδια πηγή, τρία άτομα -πιθανόν φύλακες της μονάδας- αγνοούνται, ενώ υπάρχουν και δύο τραυματίες, με το κτίριο να έχει υποστεί μεγάλη καταστροφή.

Σε μία πρώτη ανακοίνωση της ΠΥ αναφέρονται τα παρακάτω:

Πυροσβεστικό Σώμα
@pyrosvestiki

Έκρηξη σε εργοστάσιο παραγωγής εκρηκτικών στους Αγαλαίους Γρεβενών. Κινητοποιήθηκαν 11 #πυροσβέστες με 4 οχήματα, καθώς και δυνάμεις από 2η και 5η ΕΜΑΚ.
ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ
Σύμφωνα με το ethnos.gr η πολύ ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας 21 Μαρτίου σε εργοστάσιο κατασκευής δυναμίτιδας. Πρόκειται για την Ελληνική Τεχνολογία Εκρηκτικών (ΕΛΤΕΚ) η οποία ιδρύθηκε το 2010 με έδρα στους Αγαλαίους του Δήμου Γρεβενών. Παράγει εκρηκτικές ύλες για κάθε είδους υπέργειου ή υπόγειου τεχνικού έργου.Με την είσοδο νέων ισχυρών επενδυτών το 2016 η ΕΛΤΕΚ αποτελεί σήμερα την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία παραγωγής και εμπορίας εκρηκτικών υλών στα Βαλκάνια. Διαθέτει μια ιδιόκτητη έκταση 100 στρεμμάτων με 14 σύγχρονες βιομηχανικές εγκαταστάσεις, αποθηκευτικούς χώρους συνολικής χωρητικότητας 700 τόνων πρώτης ύλης και 200 τόνων εκρηκτικών υλών και ένα σύγχρονο και πιστοποιημένο στόλο φορτηγών αυτοκινήτων. Η ΕΛΤΕΚ σήμερα εξυπηρετεί τη ζήτηση σε Ελλάδα, Κύπρο, Αλβανία, Β. Μακεδονία, Βουλγαρία, Κόσοβο, Ρουμανία και Σερβία, ενώ ταυτόχρονα σημειώνει μια σταθερή μηνιαία αύξηση στις πωλήσεις της κατά 25%.

Φωτογραφίες από greveniotis.gr σε συνεργασία με το kozan.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ