ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΗ ΔΡΑΜΑΛΙΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Η ΣΤΕΛΛΑ ΜΠΙΖΙΟΥ

Συνάντηση με την Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ ) κα Εύη Δραμαλιώτη πραγματοποίησε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου, ενόψει και της ψήφισης του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών, που αφορά στο “Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Καταπολέμησης της Διαφθοράς καθώς και άλλες επείγουσες διατάξεις”.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι πρωτοβουλίες του ΕΚΔΔΑ για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης των στελεχών του Δημοσίου σε εφαρμογή των νομοθετικών πρωτοβουλιών του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ειδική αναφορά έγινε στις διατάξεις που έχει καταθέσει ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης σχετικά με την επικαιροποίηση του νομοθετικού πλαισίου της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης με σκοπό την προετοιμασία των σπουδαστών που επιθυμούν να διεκδικήσουν την ένταξή τους στον κλάδο ΠΕ Επιτελικών Στελεχών.

Πρόκειται για μια εμβληματική κυβερνητική πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην υλοποίηση ενός απαιτητικού εκπαιδευτικού προγράμματος που διαμορφώθηκε σε συνεργασία με τη Γαλλική Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης (ΕΝΑ) για την στελέχωση ενός νέου διυπουργικού κλάδου με επιχειρησιακά καθήκοντα σε εφαρμογή του νόμου για το επιτελικό κράτος.

Αμέσως μετά τη συνάντηση η κα Μπίζιου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο εκσυγχρονισμός της λειτουργίας Δημόσιας Διοίκησης και η ανοικοδόμηση της σχέσης εμπιστοσύνης με τους Έλληνες πολίτες, είναι στρατηγική προτεραιότητα της κυβέρνησης. Αναβαθμίζουμε το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης και προσφέρουμε επιμόρφωση στο ανθρώπινο δυναμικό του Δημοσίου, προκειμένου αυτό να είναι σε θέση να ανταπεξέλθει στις σύγχρονες προκλήσεις. Θέλουμε η καθημερινή επαφή του πολίτη με το Δημόσιο να είναι μια θετική εμπειρία.

Ευχαριστώ την κα Δραμαλιώτη και φυσικά τον υπουργό Εσωτερικών κ. Βορίδη για τη συνεργασία σε θέματα Δημόσιας Διοίκησης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά αταλάντευτη στην εφαρμογή εκείνου του μεταρρυθμιστικού πλαισίου που έχει ανάγκη η χώρα, χτίζοντας ένα σύγχρονο και φιλικό προς τον πολίτη κράτος Αφήνουμε στα κόμματα της αντιπολίτευσης την πολυτέλεια των ανέξοδων οραμάτων».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ