ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ Ο «1ος ΜΥΡΜΙΔΟΝΩΝ ΆΘΛΟΣ» ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ

Ο Δήμος Φαρσάλων και ο Ο.Π.Α.Κ.Π.Α. σε συνεργασία με την ΕΟΣΛΜΑ-Υ, το Running Team Φάρσαλα και το σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Λάρισας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας σχεδίασαν από κοινού και διοργανώνουν ένα ξεχωριστό ορεινό δρόμο – Trail, ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή 27 Μαρτίου στις 9 το πρωί, στο δασικό περιβάλλον της πόλης μας με μέγιστη υψομετρική 850μ., σαρώνοντας τα ομορφότερα μονοπάτια και παράλληλα περιβλέποντας όλα τα αρχαιολογικά – ιστορικά και πολιτισμικά μνημεία που έχει να επιδείξει το δάσος μας.

Το ενδιαφέρον των αθλητών απ’ όλη τη χώρα ήταν πολύ μεγάλο, καθώς ο μέγιστος αριθμός των 300 συμμετοχών συμπληρώθηκε πριν το πέρας της καταληκτικής ημερομηνίας.

Τα πιο χαρακτηριστικά από αυτά είναι ο Πύργος Καραμίχου, τα απομεινάρια του αρχαίου τείχους της περιοχής Κατράνα, οι παραδοσιακές δεξαμενές Βαρουσίου, λοιπά αρχαία ευρήματα, η Ακρόπολη και τα τείχη της αρχαίας – βυζαντινής περιόδου, το εκκλησάκι του προφήτη Ηλία, η Αγία Κυριακή και πολλά άλλα αρχαιολογικά και ιστορικά ευρήματα μείζονος σημασίας για την πόλη των Φαρσάλων.

Είναι ένας δυναμικός ορεινός αγώνας ο οποίος έχει σκοπό αφενός να προσελκύσει εξοικειωμένους αθλητές ορεινών αποστάσεων και παράλληλα όποιον και όποια θέλει να δοκιμάσει τις αντοχές του και αφετέρου να καθιερωθεί ως ένας περιπατητικός δρόμος στον οποίο θα μπορεί ο κάθε πολίτης αλλά και επισκέπτης της πόλης των Φαρσάλων να γευτεί τα οφέλη και τις ευεργετικές επιδράσεις του περπατήματος και συγχρόνως να θαυμάσει τα αρχαιολογικά ευρήματα και να απολαύσει τις μυρωδιές της φύσης σε ένα πανέμορφο ορεινό τοπίο που τα αρχαιολογικά του μνημεία παραπέμπουν στην ομηρική εποχή του Βασιλείου των Μυρμιδόνων και του ξακουστού Αχιλλέα με θέα την πόλη, τον θεσσαλικό κάμπο, τον Όλυμπο και τον Κίσσαβο.

Απώτερος σκοπός της διεξαγωγής αυτού του αγώνα είναι η περαιτέρω ενδυνάμωση του δρομικού κινήματος στην πόλη μας και η προσέλκυση συνειδητών επισκεπτών στο αλσύλλιο της πόλης, χαράζοντας διαδρομές ήπιας και μέτριας δυσκολίας εντός και εκτός του δασικού περιβάλλοντος των Φαρσάλων.

Την ημέρα του αγώνα επίσης θα πραγματοποιηθεί μια δράση σε συνεργασία με τα δημοτικά σχολεία της περιοχής μας για τους μικρούς μαθητές και ίσως κάποιους από αυτούς μελλοντικούς αθλητές ώστε να ενημερωθούν από τους αρμόδιους , για τον αγώνα και την σημασία του για την πόλη μας, για τα σημαντικά οφέλη του περπατήματος και του αθλητισμού στην υγεία , για την σημασία της συμμετοχής στον αθλητισμό και την ευγενή άμιλλα και τέλος για τον εθελοντισμό και τα οφέλη αυτού στην κοινωνία.

Ο Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα θα εκδώσει τις επόμενες ημέρες την τεχνική περιγραφή, ενώ σημειώνεται πως θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα της Γενικής Γραμματέας Αθλητισμού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ