ΔΡΑΣΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙΟΥ (φωτο)

Στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων, του 2ου Θεματικού άξονα “Φροντίζω το Περιβάλλον”, με θέμα: “Νοιάζομαι και ενεργώ κι ένα αδεσποτάκι υιοθετώ” το νηπιαγωγείο Αργυροπουλίου προσκάλεσε τον κ. Ανδρέα Γιαννόπουλο αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης και Διαχείρισης Αδέσποτων του Δ. Τυρνάβου και την κ. Ανδριάνα Τσάγκα μέλος της επιτροπής διαχείρισης αδέσποτων του δήμου Τυρνάβου ως εκπρόσωπος φιλοζωικής οργάνωσης.

Οι κ.κ. Γιαννόπουλος και Τσαγκά στην παρουσίαση που έκαναν και κατηγοριοποίησαν τα ζώα σε κατοικίδια, δεσποζόμενα και αδέσποτα, αναδεικνύοντας τις ανάγκες τους, τα αισθήματά τους και πως αυτά γίνονται αντιληπτά από τους ανθρώπους και κυρίως τα παιδιά, επιχειρώντας να δείξουν τρόπους για να πλησιάσουν και να φροντίσουν ένα αδέσποτο. Παράλληλα μίλησαν και για το καταφύγιο των αδέσποτων που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο δήμο.
Ακολούθησε συζήτηση με τα παιδιά να εκφράζουν με βροχή ερωτήσεων τις απορίες τους.

Οι μικροί μαθητές του νηπιαγωγείου με τη βοήθεια των νηπιαγωγών Β. Κουτάλου και Γ. Μάικου παρουσίασαν και χάρισαν δυο ομαδικές εργασίες στους επισκέπτες τους οι οποίοι τους μοίρασαν φυλλάδια με συμβουλές για τη φροντίδα των αδέσποτων.

Νηπιαγωγοί και μαθητές ευχαρίστησαν τους κ.κ. Γιαννόπουλο και Τσαγκά για την εμπεριστατωμένη παρουσίαση και δεσμεύθηκαν να επισκεφθούν το καταφύγιο με την πρώτη ευκαιρία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ