ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΓΙΑ ΔΡΑΣΕΙΣ “ΕΞΥΠΝΗΣ ΠΟΛΗΣ” ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ

Δείτε πόσα χρήματα μπορούν να διεκδικήσουν οι δήμοι του νομού

Από 100.000€ ως 2,8 εκ € μπορούν να διεκδικήσουν 315 δήμοι της χώρας ανάλογα με τον πληθυσμό τους από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης για να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής των δημοτών τους στα πλαίσια των δράσεων των έξυπνων» πόλεων.

Κάθε δήμος, αξιολογώντας την υφιστάμενη κατάσταση και τις ανάγκες των δημοτών του, θα καταστρώσει το επιχειρησιακό του σχέδιο δίνοντας προτεραιότητα στις δράσεις που εξυπηρετούν καλύτερα το όραμά του.

Ανάμεσα στις δράσεις που προτείνονται από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι οι δράσεις βελτίωσης της εξυπηρέτησης του πολίτη στα πρότυπα παροχής ψηφιακών υπηρεσιών από το gov.gr, στις πράσινες μετακινήσεις, στην προστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων, στην εξοικονόμηση ενέργειας, στην διαχείριση των απορριμμάτων, στην ανακύκλωση, στην πολιτιστική και τουριστική αξιοποίηση, στην διαχείριση ευπαθών ομάδων, στην τηλεϊατρική, στην πολιτική προστασία, κλπ.

Η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει τον επόμενο μήνα επομένως μόνο οι «καλά προετοιμασμένοι» δήμοι θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν τα κονδύλια αυτά.

Ειδικά για τους δήμους του νομού τα κονδύλια που προβλέπονται είναι:

Αγιάς, 320.000 €

Ελασσόνας: 900.000 €

Κιλελέρ: 700.000 €

Τεμπών: 380.000 €

Τυρνάβου: 700.000 €

Φαρσάλων: 520.000 €

Ο δήμος Λαρισαίων έχει ήδη καταθέσει προτάσεις για έργα αξίας 4,46 εκ. €.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ