ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΣΕ ΠΑΓΕΤΟΠΛΗΚΤΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Μετά από πρόσκληση του δημάρχου Τυρνάβου Γιάννη Κόκουρα, κλιμάκιο του ΕΛΓΑ με επικεφαλής τον νέο Προϊστάμενο Σπυρόπουλο Σπύρο επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές από τον παγετό.
Πραγματοποιήθηκαν επιτόπιοι έλεγχοι σε πληγείσες καλλιέργειες και δυστυχώς διαπιστώθηκε μεγάλη ζημία πρώιμες ποικιλίες.

Ο Δήμος Τυρνάβου προέβη, λοιπόν, σε δεύτερη αναγγελία στον ΕΛΓΑ, ώστε οι αγρότες να δηλώσουν τις ζημίες από το δεύτερο κύμα παγετού.

Ο κ. Κόκουρας, ανέφερε χαρακτηριστικά πως διαπιστώθηκαν σημαντικές ζημίες και θα πρέπει να υπάρξουν δίκαιες και άμεσες αποζημιώσεις.

Παράλληλα επανέλαβε πως ο Δήμος Τυρνάβου στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης στους αγρότες της περιοχής προσπαθώντας πάντα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε συνεργασία με τον ΕΛΓΑ.
Τέλος, ο Δήμαρχος είχε τη δυνατότητα να συγχαρεί τον νέο Προϊστάμενο ευχόμενος καλή και παραγωγική θητεία, με λιγότερες ζημιές σε σχέση με τα τελευταία δύσκολα έτη.

Παρέστησαν, εκτός του δημάρχου και του νέου Προϊσταμένου του ΕΛΓΑ, ο Διευθυντής Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Καλφούντζος, ο Προϊστάμενος Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Σταυρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Περιφέρειας Θεσσαλίας Απόστολος Μπίλης, ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Οικονομίας Ανδρέας Γιαννόπουλος και ο Προέδρος του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου Χρήστος Τσιτσιρίγγος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ