ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ – ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ – ΚΛΟΠΕΣ ΧΑΛΚΟΥ

Με τον διευθύνοντα Σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ συναντήθηκε ο Χρ. Κέλλας

Συνάντηση για θέματα λειτουργίας του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας είχαν ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και μέλος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ AE), Αναστάσιο Μάνο, στην έδρα της εταιρείας, στην Αθήνα.

Ο Λαρισαίος πολιτικός τόνισε στον κ. Μάνο πως η υπογειοποίηση καλωδίων ρεύματος θα συμβάλλει στην ενεργειακή ασφάλεια της περιφέρειας και θα ωφελήσει τόσο τις τουριστικές περιοχές όσο και την πρωτογενή παραγωγή. Ακολούθως, ενημερώθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο πως το 2021 η υπογειοποίηση προχώρησε κατά 380 χλμ. και το ύψος των επενδύσεων ανήλθε σε 220 εκ. €, ενώ τα υπόλοιπα χρόνια θα αυξηθεί κατά 1000 και 1500 χλμ. με επενδύσεις άνω των 270 εκ. € ανά έτος. Ο κ. Μάνος σημείωσε, επίσης, ότι το έργο της υπογειοποίησης χρειάζεται χρόνο και εξελίσσεται με στοχευμένες παρεμβάσεις, δεδομένου ότι το ελληνικό δίκτυο είναι κατά 90% υπέργειο και μόλις 10% υπόγειο, ενώ τα δίκτυα των ευρωπαϊκών κρατών και χωρών του δυτικού κόσμου είναι κατά μέσο όρο, αντιστοίχως, 50% και 80% υπόγεια.

Ο Χρήστος Κέλλας επανέλαβε την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών προσλήψεων, προκειμένου το νέο προσωπικό να συνδράμει τους υπαλλήλους που καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για την απρόσκοπτη λειτουργία και την ανάπτυξη του δικτύου. Ο κ. Μάνος ανέφερε πως είναι σε διαδικασία πρόσληψης 100 και 550 άτομα, αντιστοίχως, από τις προκηρύξεις του Ιουνίου και του Ιουλίου του 2021, ενώ πρόσθεσε πως, ανάλογα με τα κενά που θα υπάρξουν, αναμένεται και νέα προκήρυξη εντός του 2022.

Ο Λαρισαίος βουλευτής επισήμανε ακόμη και το μεγάλο πρόβλημα, που υφίσταται με τις κλοπές μετασχηματιστών της ΔΕΔΔΗΕ και καλωδίων χαλκού από αρδευτικές γεωτρήσεις (πομόνες). Ο διευθύνων σύμβουλος απάντησε ότι η εταιρεία βρίσκεται σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές κάθε περιοχής, προκειμένου να εντοπίζονται οι ύποπτοι και οι ένοχοι να οδηγούνται στη δικαιοσύνη.

Οι κύριοι Κέλλας και Μάνος εστίασαν επίσης στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), όπου η ΔΕΔΔΗΕ τετραπλασίασε τη χορήγηση μεταξύ 2020-2021. Ειδικότερα, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ενημέρωσε ότι στόχος τους είναι μέχρι τα τέλη του 2022 και του 2025 να επιτευχθούν, αντιστοίχως, οι στόχοι του 2023 και του 2030, σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ).

Ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ ευχαρίστησε τον κ. Μάνο για τη συνεργασία και συμφώνησαν να βρίσκονται σε τακτική επαφή, προκειμένου να επιλύονται άμεσα προβλήματα, που αφορούν τη λειτουργία της ΔΕΔΔΗΕ στον Νομό Λάρισας.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ