ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΕΝΙΚΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Κ.Ε. του ΚΚΕ για τις αποφάσεις της συνόδου του ΝΑΤΟ

Οι αποφάσεις της Συνόδου του ΝΑΤΟ και οι δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του συνιστούν πολεμικό ανακοινωθέν προς τους λαούς, μαρτυρούν την κλιμάκωση του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, ανάμεσα στη Ρωσία και στις ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Η αποστολή μεγάλης ποσότητας σύγχρονων οπλικών συστημάτων, η δημιουργία 4 νέων ομάδων μάχης (battlegroups) σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουγγαρία και Σλοβακία δίπλα στις προηγούμενες στις Βαλτικές χώρες και την Πολωνία, η συγκέντρωση μεγάλου αριθμού επίγειων, αεροπορικών και θαλάσσιων στρατιωτικών δυνάμεων από τη Βαλτική Θάλασσα μέχρι τη Μεσόγειο, η αύξηση των στρατιωτικών δαπανών από τις χώρες μέλη του που αποφάσισε η Σύνοδος του ΝΑΤΟ, αποδεικνύουν ότι μεγαλώνει ο κίνδυνος γενίκευσης του ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Η έγκριση από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης αυτών των αποφάσεων, ενισχύουν τη συμμετοχή και εμπλοκή της Ελλάδας σ’ αυτό το μακελειό σε βάρος των λαών.
Απέναντι σ’ αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις η απάντηση του λαού είναι να δυναμώσει την πάλη του για να σταματήσει οποιαδήποτε εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Για να μη χρησιμοποιείται το ελληνικό έδαφος, η θάλασσα και ο αέρας, ως πολεμικά ορμητήρια. Για να μη συμμετέχουν ελληνικές ένοπλες δυνάμεων σε αποστολές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ με κανένα τρόπο ή πρόσχημα. Αυτή είναι η καλύτερη υπηρεσία που μπορούμε σήμερα να προσφέρουμε στον Ουκρανικό λαό. Αυτή είναι η μόνη συνεπής πατριωτική στάση υπέρ του ελληνικού λαού και η αληθινή αλληλεγγύη στους λαούς της Ουκρανίας, της Ρωσίας και των άλλων γειτονικών λαών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ