Ν. ΚΕΡΑΜΕΩΣ: ΥΛΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΜΑΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Η υπουργός Παιδείας βρέθηκε σήμερα στη Λάρισα, επισκέφθηκε σχολεία, το ΔΙΕΚ, τον μητροπολίτη και μίλησε εκδήλωση της ΔΗΜΤΟ της ΝΔ

Σε εκδήλωση της ΔΗΜΤΟ Λάρισας της ΝΔ με θέμα “Μεταρρυθμίσεις στην παιδεία: Θεμέλια για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον για τα παιδιά μας”, μίλησε σήμερα το απόγευμα στη Δημοτική Πινακοθήκη, η υπουργού Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία παρουσίασε το σχέδιο της κυβέρνηση για περαιτέρω μεταρρυθμίσεις στην παιδεία.

Η κ. Κεραμέως υπεραμύνθηκε του έργου της στο υπουργείο σημειώνοντας με νόημα ότι έχει υλοποιηθεί σχεδόν το σύνολο των προεκλογικών δεσμεύσεων της ΝΔ για την Παιδεία, σημειώνοντας παράλληλα ότι έγιναν σημαντικές και πρωτόγνωρες αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες.

Τέλος στάθηκε ιδιαίτερα στα 166 νέα προγράμματα σπουδών, αλλά και για τις σχεδιαζόμενες τομές στην ανώτατη εκπαίδευση.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

Το απόγευμα η κ. Κεραμέως επισκέφθηκε το 1ο ΔΙΕΚ Λάρισας και ενημερώθηκε από τον διευθυντή Ευθ. Παπαδόγιαννη για τις ειδικότητες που λειτουργούν για την πρακτική άσκηση των σπουδαστών οι οποίοι από τον Σεπτέμβριο πληρώνοντας κάνοντας την πρακτική, ενώ ξεναγήθηκε στα εργαστήρια όπου και συνομίλησε με σπουδαστές.

Νωρίτερα επισκέφθηκε νηπιαγωγείο, το 3ο Δ.Σ. Λάρισας, το 14ο Γυμνάσιο και το πειραματικό σχολείο, ενώ επισκέφθηκε και το επισκοπείο όπου είχε συνομιλία με τον  μητροπολίτη κ. Ιερώνυμο.

Σε ανάρτησή της η κ. Κεραμέως ανέφερε για τις επαφές της στη Λάρισα τα εξής:

“Ξεχωριστή η σημερινή ημέρα στη Λάρισα. Συζήτηση για την προστασία του περιβάλλοντος με τους μαθητές νηπιαγωγείου, μπάσκετ με τους μαθητές Δημοτικού, παρουσίαση ταινίας μαθητών Γυμνασίου για τα επαγγέλματα στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, προτάσεις από τους εκπαιδευτικούς του νέου Πειραματικού σχολείου Λάρισας για βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος, πειράματα με τους σπουδαστές Δημόσιο ΙΕΚ, συζήτηση με τον Μητροπολίτη Λαρίσης, κ. Ιερώνυμο.
Μια γεμάτη ημέρα, πλούσια σε ερεθίσματα για να συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά το έργο μας”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ