ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΑ ΠΡΙΝΤΖΟΥ

Στην τελευταία του κατοικία αναπαύεται από χθες το απόγευμα ο Νικήτας Πρίντζος, πρόεδρος της ΕΒΟΛ και του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου, που κατέληξε από επιπλοκές του κορονοϊού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, στη Λάρισα.

Η κηδεία του έγινε στις 5 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου στο Κοιμητήριο «Κούκος», όπου και ετάφη. Η εξόδιος ακολουθία έγινε σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ

Για την απώλεια του Ν. Πρίντζου εκδόθηκαν συλλυπητήρια μηνύματα από βουλευτές, αυτοδιοικητικούς, εκπροσώπους φορέων.

Σε μήνυμά του ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός αναφέρει:

“Με τον Νικήτα Πρίντζο μας συνέδεε μια πολύχρονη και στέρεα φιλία. Η απώλειά του αποδίδει στην έκφραση «δυσαναπλήρωτο κενό» το πλήρες νόημά της. Γιατί ο Νικήτας της γενναιόδωρης πράξης και της αποτελεσματικής δράσης είχε πολλά ακόμη να προσφέρει στην οικονομία και την κοινωνία της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας. Συνδύαζε την επιτυχημένη επιχειρηματική πορεία με το ενδιαφέρον για τους εργαζόμενους και τους ανθρώπους του μόχθου και της παραγωγής. Τη συνεταιριστική παράδοση, με την εξωστρεφή καινοτομία. Ανέλαβε τα ηνία της Συνεταιριστικής Γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΟΛ κατορθώνοντας να την εδραιώσει στην τοπική αγορά και σε όλη τη χώρα.

Κατάφερε, ακόμη, να την κρατήσει ακμαία σε καιρούς που η ελληνική μεταποίηση δοκιμαζόταν και να την οδηγήσει στην επόμενη ημέρα, αποδίδοντας στους κτηνοτρόφους παραγωγούς την προστιθέμενη αξία του προϊόντος τους. Βαθύ το αποτύπωμα του και στον αθλητισμό, με τη μεγάλη αγάπη του στον Ολυμπιακό Βόλου, ομάδα στην οποία αγωνίστηκε στη Β’ Εθνική Κατηγορία. Ήταν ένας ανήσυχος άνθρωπος με βαθιές κοινωνικές ευαισθησίες που χάραξε τη νέα εποχή του συνεταιρίζεσθαι στη χώρα μας. Ένας ξεχωριστός φίλος, τον οποίο θα θυμάμαι πάντα για την πρωτοπόρα σκέψη του για την ανάπτυξη της ελληνικής υπαίθρου και το πλατύ χαμόγελό του. Στην οικογένεια και τους οικείους του, απευθύνω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια”.

Χρ. Τριαντόπουλος για Ν. Πρίντζο: Το κενό μεγάλο, η παρακαταθήκη τεράστια

Τη βαθιά οδύνη του για τον θάνατο του προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου Νικήτα Πρίντζου εξέφρασε ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, ο οποίος εξέδωσε το παρακάτω συλλυπητήριο μήνυμα:

«Δεν υπάρχουν λόγια για το θάνατο του Νικήτα Πρίντζου. Απώλεια μεγάλη ενός μπροστάρη και οραματιστή του συνεταιριστικού αγροτικού κινήματος και της σύγχρονης πρωτογενούς παραγωγής στη Μαγνησία, στη Θεσσαλία, αλλά και σε όλη την Πατρίδα μας. Το έργο του, μεγάλο και πρωτοποριακό, γνωστό σε όλη την Ελλάδα. Απώλεια τεράστια και για μένα, καθώς ο Νικήτας ήταν ο συγγενής, ο θείος, που καθόρισε -μαζί με τον αδερφό του Κώστα- τα πρώτα μου βήματα στην πορεία στον δημόσιο βίο και την πολιτική. Ήταν πάντα εκεί και με τον τρόπο του με καθοδηγούσε από μικρό. Το κενό μεγάλο. Η παρακαταθήκη τεράστια και θα συνεχίσουμε με γνώμονα αυτή».

Η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων

Η ομοσπονδία κτηνοτρόφων Θεσσαλίας εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του θανόντα προέδρου της ΕΑΣ βόλου κύριο Νικήτα Πρίντζο.
Υπήρξες άξιος, εργατικός , δυναμικός, με όραμα, δίκαιος με πάθος και αγάπη για όλο τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο, πηγή έμπνευσης και οδηγός για όλους όσους ασχολούμαστε με τα κοινά.
Νικήτα Πρίντζο- μπάρμπα Νικήτα καλό ταξίδι και καλό παράδεισο να έχεις. Θα μας λείψεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ