ΣΤΟ Π.Σ. Η ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟΕΒ «ΜΑΤΙ» ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Η Επερώτηση προς την περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας που κατέθεσαν οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Τ. Τσιαπλές και Ζ. Γκαραλιάκος

Αγανάχτηση έχει προκαλέσει σε αγρότες του Αμπελώνα, της Φαλάνης και της Γιάννουλης, η μεγάλη καθυστέρηση κατασκευής του έργου υπογειοποίησης και αναβάθμισης των αγωγών άρδευσης του ΤΟΕΒ «Μάτι» Τυρνάβου, από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Το έργο είχε δημοπρατηθεί τον Μάιο του 2021 και οι εργασίες έπρεπε να αρχίσουν με το τέλος της περσινής αρδευτικής περιόδου. Ωστόσο όμως, ενώ βρισκόμαστε στα τέλη Μαρτίου 2022, δεν έχουν προχωρήσει ουσιαστικά και για ακόμα μια χρονιά οι αγρότες αρδευτές της περιοχής, θα έχουν σοβαρό πρόβλημα, οι  οποίοι έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια μεγάλες μειώσεις στο εισόδημα τους λόγω χαμηλών τιμών, υψηλού κόστους παραγωγής και κακής διαχείρισης του νερού.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, που επανειλημμένα έχουμε αναδείξει το συγκεκριμένο θέμα, επερωτάμε την περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, να μας απαντήσει:

  1. Γιατί δεν έχει προχωρήσει εδώ και ένα χρόνο η κατασκευή και ολοκλήρωση του έργου;
  2. Τι σκοπεύει να κάνει ώστε να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί γρήγορα το έργο υπογειοποίησης και αναβάθμισης των αγωγών άρδευσης του ΤΟΕΒ «Μάτι» Τυρνάβου, ώστε να μπορούν οι αγρότες του Αμπελώνα, της Φαλάνης και της Γιάννουλης να αρδεύουν τα χωράφια τους, χωρίς μεγάλες απώλειες νερού και προβλήματα στην παραγωγή τους;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ