ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΜΙΚΡΟΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΑΙΜΑ

Έντονη ανησυχία προκαλούν τα αποτελέσματα έρευνας, σύμφωνα με τα οποία ανιχνεύτηκαν, για πρώτη φορά, μικροπλαστικά στο ανθρώπινο αίμα, σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο Vrije του Άμστερνταμ και δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Environmental International.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την dailymail, η παραγωγή πλαστικών αποβλήτων είναι τόσο μεγάλη, που σημαντική ποσότητα από αυτά καταλήγουν με διάφορους τρόπους στο αίμα μας.

Τι ανακάλυψαν από την ανησυχητική έρευνα
Οι ερευνητές, επίσης, ανακάλυψαν ότι τα σωματίδια αυτά μικροπλαστικού μπορούν να ταξιδέψουν σε ολόκληρο το ανθρώπινο σώμα, «φωλιάζοντας» ακόμη και στα όργανά μας.

Προς το παρόν, ο αντίκτυπος που έχει η παρουσία του πλαστικού στο αίμα μας δεν έχει γίνει γνωστός, εντούτοις οι ειδικοί ανησυχούν, καθώς έρευνες έχουν δείξει πως τα σωματίδια αυτά μπορούν να προκαλέσουν βλάβες στα ανθρώπινα κύτταρα, ενώ ήδη είναι ευρέως παραδεκτό πως η ρύπανση του αέρα προκαλεί εκατομμύρια θανάτους σε ολόκληρη την υφήλιο κάθε χρόνο.

Η τεχνική
Η νέα έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό Environment International και προσάρμοσε τις υπάρχουσες τεχνικές για την ανίχνευση και ανάλυση σωματιδίων τόσο μικρών όσο 0,0007 mm. Μερικά από τα δείγματα αίματος περιείχαν δύο ή τρεις τύπους πλαστικού. Η ομάδα χρησιμοποίησε βελόνες σύριγγας από χάλυβα και γυάλινους σωλήνες για να αποφύγει τη μόλυνση.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ