Γ. ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ: ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ (VIDEO)

Η κυβέρνηση απέναντι στα δίκαια αιτήματα των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων, με τις ρυθμίσεις που προβλέπονται στο νομοσχέδιο, συνεχίζει την κοροϊδία και τον εμπαιγμό τους, τόνισε ο Γιώργος Λαμπρούλης, βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στην Ολομέλεια της Βουλής.

Όπως επισήμανε, μεταξύ άλλων ο κομμουνιστής βουλευτής, απέναντι στα οξυμένα προβλήματα που προκαλεί η ακρίβεια και η συνεχιζόμενη αντιλαϊκή πολιτική, τόσο της σημερινής όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που είναι σε πλήρη ευθυγράμμιση με την ευρωενωσιακή πολιτική, την πολιτική της ΚΑΠ, η κυβέρνηση αρνείται την ικανοποίηση των αιτημάτων επιβίωσης επικαλούμενη τις δημοσιονομικές αντοχές και μάλιστα με περίσσιο θράσος, κυνισμό και μπόλικη δόση ειρωνείας του κουνά και το δάκτυλο, επικαλούμενη τη μικρή συμμετοχή τους στο ΑΕΠ της χώρας και άρα να μη ζητάνε και πολλά.

Τους μοιράζετε ψίχουλα προσπαθώντας να ρίξετε στάχτη στα μάτια τους, ενώ αντίθετα υλοποιείτε μέχρι κεραίας κάθε απαίτηση και αξίωση των επιχειρηματικών ομίλων, πρόσθεσε ο ομιλητής.

Αναφορικά με την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο ύψους 60 εκατ. ευρώ σε ένα τμήμα των αγροτών, ο Γ. Λαμπρούλης υπογράμμισε ότι την τελευταία χρονιά πριν την καταργήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τις ψήφους της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, η επιστροφή είχε φτάσει τα 180 εκατ. ευρώ και με τιμή πετρελαίου στο 1 ευρώ. Τώρα, πρόσθεσε με την τιμή του πετρελαίου να έχει εκτοξευτεί στα 2 ευρώ, τα 60 εκατ. ευρώ είναι κοροϊδία. Ούτε με 200 εκατ. ευρώ επιστροφή στο πετρέλαιο δεν θα έχουν ανακούφιση οι αγρότες, σημείωσε.

Αλήθεια, αναρωτήθηκε ο Γ. Λαμπρούλης, η επιδότηση του 80% του κόστους της ρήτρας αναπροσαρμογής στο ρεύμα για τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις θα λύσει το πρόβλημα των αυξήσεων; Πρόκειται για κοροϊδία όταν η αύξηση μόνο του ενεργειακού κόστους των αγροτικών εκμεταλλεύσεων συγκριτικά με πέρυσι αγγίζει και ξεπερνά το 20%, υπογράμμισε. Μια αύξηση που θα περάσει στο σύνολό της στον λαό, αλλά φυσικά στους αγρότες και στους κτηνοτρόφους, συμπλήρωσε.

Αλήθεια, συνέχισε, οι εφοπλιστές που παίρνουν κάθε χρόνο, όποια κυβέρνηση και αν είναι, 350 εκατ. ευρώ ακατέβατα επιστροφή στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο, όπως και οι άλλοι καπιταλιστές θα συνεχίσουν να το παίρνουν; Ναι, θα συνεχίσουν, απάντησε, θέτοντας το ρητορικό ερώτημα, γι’ αυτούς δεν υφίσταται θέμα δημοσιονομικών αντοχών;

Καταλήγοντας ο Γ. Λαμπρούλης ανέφερε ότι ο αγώνας επιβίωσης των βιοπαλαιστών αγροτών αφορά άμεσα την εργατική τάξη και όλο τον λαό. Η οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση, αντίσταση και σύγκρουση με αυτή την πολιτική μέσα από την κοινή δράση των αγροτών με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα μπορεί να αποσπάσει κατακτήσεις, να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα, να υπάρξουν ανάσες επιβίωσης. Αυτός είναι ο δρόμος που δίνει διέξοδο και όχι οι λογικές της αναμονής και των λύσεων από τα πάνω μέσα από κυβερνητικές εναλλαγές. Και σ’ αυτό τον δρόμο του αγώνα το ΚΚΕ καλεί τους αγρότες, τους εργαζόμενους σε αγωνιστική συμπόρευση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ