ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΠΟΥ ΕΝΕΠΝΕΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ

Το μήνυμα της Στέλλας Μπίζιου για την εθνική επέτειο

Το δικό της μήνυμα έστειλε βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου με αφορμή την 201η επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας:
H επέτειος της 25ης Μαρτίου είναι διπλή γιορτή για τον Ελληνισμό, Εθνική και Θρησκευτική. Σήμερα τιμούμε τους προγόνους μας που πολέμησαν ενάντια στον τουρκικό ζυγό για να ζούμε ελεύθεροι στην πατρίδα μας. Παράλληλα η ορθόδοξη πίστη μας γιορτάζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Η Ελληνική επανάσταση είναι σταθμός στην ιστορία του έθνους μας. Οι αγώνες των προγόνων μας αποτελούν παράδειγμα όχι μόνο για εμάς τους Έλληνες, αλλά και για κάθε άνθρωπο που μάχεται για τα δικαιώματά του, για την ανεξαρτησία, την αξιοπρέπεια και την ελευθερία του. Ένας λαός με ισχυρή θέληση μπορεί να ορίσει τη μοίρα του και το μέλλον του.

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό γιατί μας υπενθυμίζει ότι ο ελληνισμός με τις αρετές και τις δυνατότητες του μπορεί να ανταπεξέλθει σε κάθε πρόκληση, να αντιμετωπίσει τον κάθε κίνδυνο. Τα ιδανικά που ενέπνευσαν τους προγόνους μας, η ομοψυχία, και η αγωνιστικότητα τους, αποτελούν έμπνευση διαχρονική για όλους τους Έλληνες και τα λόγια του Κολοκοτρώνη είναι παρακαταθήκη για κάθε γενιά: «Εις εσάς μένει να ισάσετε και να στολίσετε τον τόπο, οπού ημείς ελευθερώσαμε· και, διά να γίνη τούτο, πρέπει να έχετε ως θεμέλια της πολιτείας την ομόνοια, την θρησκεία, την φρόνιμον ελευθερία».

Είναι υποχρέωση και καθήκον μας να παλεύουμε για μια Ελλάδα ισχυρή και ανεξάρτητη, λίκνο πολιτισμού και προόδου.

Εύχομαι σε όλους τους Έλληνες Χρόνια Πολλά!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ