ΝΕΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ: ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΔΡΑΣΤΕΣ ΒΛΕΠΕΙ Ο Θ. ΚΑΤΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τη μυστηριώδη υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα μέσα σε τρία χρόνια. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, «Χαμόγελο του Παιδιού» εκλήθη δύο φορές και όχι μία από τους γιατρούς στο νοσοκομείο του Ρίου, γεγονός που δείχνει ότι υπήρχε έντονος προβληματισμός από την πλευρά των γιατρών, για τα όσα συνέβαιναν.

«Ήμασταν ψιλιασμένοι»

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», μετά τον θάνατο της Ιριδας κι ενώ συμπληρώθηκε ένας χρόνος (21 Μαρτίου), σε τριπλό θεσμικό επίπεδο είχε εκτιμηθεί ότι «κάτι δεν πήγαινε καλά». Είχε αναπτυχθεί προβληματισμός σε υψηλό επίπεδο, στην Εισαγγελία Πάτρας, την Ελληνική Αστυνομία και την Ιατροδικαστική Υπηρεσία.

Κοινό στοιχείο ήταν η υποψία ότι κάτι ασυνήθιστα παράξενο συνέβαινε στην οικογένεια Δασκαλάκη, καθώς είχε προηγηθεί 1 χρόνο νωρίτερα και ο θάνατος της Μαλένας.

Κοινό στοιχείο των δύο θανάτων ήταν η ανάμιξη της ΕΛΑΣ, καθώς δεν θεωρήθηκαν «αιφνίδιοι», ώστε να αρκεί μια απλή πιστοποίηση γιατρού για να τελεστεί η κηδεία τους. Και στις δύο περιπτώσεις λήφθηκαν καταθέσεις και διενεργήθηκαν ιατροδικαστικές εξετάσεις.

«Ήμασταν ψιλιασμένοι» (δηλαδή, υποψιασμένοι), είχε πει χαρακτηριστικά (προ μηνός) ανώτερος αξιωματικός της τοπικής ΕΛΑΣ. Λίγες μέρες μετά το θάνατο της Ιριδας, άρχισαν τα προβλήματα του μοναδικού πλέον στη ζωή παιδιού της οικογένειας, της Τζωρτζίνας που εισήχθη αρχικά στο Καραμανδάνειο.

Έγκλημα και περισσότερους από έναν δράστη βλέπει ο Κατερινόπουλος

Παράλληλα, τόνισε ότι Τμήμα Ανθρωποκτονιών δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα τον κύκλο των καταθέσεων. «Η υπόθεση είναι ήδη δεμένη. Πολύ σύντομα θα έχουμε μάλλον τους δράστες και όχι τον δράστη αυτού του στυγερού εγκλήματος» είπε χαρακτηριστικά.

«Εκτιμώ ότι δε θα έχουμε δράστη, αλλά δράστες. Δεν περιμένω να δουν το φως της δημοσιότητας οι τοξικολογικές εξετάσεις του παιδιού πριν φτάσουν στον Εισαγγελέα. Είναι καθαρά διαδικαστικό πλέον το θέμα και μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα έχουμε απαντήσεις» πρόσθεσε ο κ. Κατερινόπουλος.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν πρέπει να γίνει σύγκριση του θανάτου της Τζωρτζίνας, του παιδιού που κατέληξε τελευταίο, με τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών, ο κ. Κατερινόπουλος είπε ότι πρέπει να γίνει.

ethnos.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ