ΝΑ ΑΝΑΣΤΟΧΑΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΝΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΡΑΓΔΑΙΑ

Η δήλωση της Στέλλας Μπίζιου από το Κιλελέρ: 

Με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης των 112 χρόνων από την εξέγερση των Θεσσαλών Αγροτών το 1910, η βουλευτής της ΝΔ ν. Λάρισας κα Στέλλα Μπίζιου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στον ιστορικό Δήμο του Κιλελέρ που θα συμβολίζει για πάντα την ματωμένη εξέγερση των κολίγων της Θεσσαλίας, καλούμαστε όλοι μας σήμερα να μην αποτίσουμε απλά φόρο τιμής σε εκείνους του αγρότες που έδωσαν τη ζωή τους για να σπάσουν τα δεσμά της τυραννίας και να γίνουν κύριοι της γης και της ζωής τους, αλλά να αναστοχαστούμε για το μέλλον ενός κόσμου που αλλάζει ραγδαία. Τίποτα δεν θα είναι πλέον ίδιο με όλα όσα είχαμε γνωρίσει στο παρελθόν.

Γύρω μας, κοντά μας, λαμβάνουν χώρα γεγονότα ιστορικών διαστάσεων, τα οποία επιβεβαιώνουν πως ο κόσμος μας γίνεται ολοένα και λιγότερο προβλέψιμος.

Τούτη την ώρα που εμείς εδώ τιμούμε την εξέγερση των κολίγων του κάμπου, ο ΟΗΕ κάνει λόγο για μεγάλο κίνδυνο επισιτιστικής κρίσης στον πλανήτη!

Κανείς μας δεν ήταν σε θέση πριν λίγα μόλις χρόνια να προβλέψει μια τέτοια εξέλιξη. Κανείς πλην ενδεχομένως των μεγάλων οραματιστών πολιτικών, όπως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο οποίος επέλεξε να εντάξει τη χώρα στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια, αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις της εποχής.

Το αναφέρω γιατί είναι καλό να θυμόμαστε εκείνους που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην πορεία της χώρας. Το αναφέρω, επίσης, γιατί με τον τρόπο αυτό θέλω να καταδείξω τη σπουδαιότητα των πολιτικών αποφάσεων με ορίζοντα δεκαετιών και όχι με ορίζοντα ενός λαϊκιστικού παρόντος.

Σήμερα είμαστε υποχρεωμένοι να σχεδιάσουμε την πολιτική του πρωτογενούς τομέα της πατρίδας μας, με ορίζοντα δεκαετιών.

Να στηρίξουμε αφενός τους μαχητές της γης και να δημιουργήσουμε, αφετέρου, εκείνες τις συνθήκες που θα επιτρέψουν στα νέα παιδιά να εισέλθουν στον αγροτικό τομέα.

Οι προκλήσεις και οι κίνδυνοι είναι πολλοί, με πρώτο αυτόν της κλιματικής κρίσης που αναμένεται να επηρεάσει άμεσα το μέλλον του πρωτογενούς τομέα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τις τύχες της χώρας στα χέρια της, στήριξε έμπρακτα τους Έλληνες γεωργούς και κτηνοτρόφους, ενώ ταυτόχρονα δημιούργησε τις συνθήκες υλοποίησης μικρών μα και μεγαλύτερων έργων που θα συμβάλλον στην ανάπτυξη της ελληνικής γεωργίας.

Ένα από τα μείζονα θέματα που καλούμαστε να διαχειριστούμε, είναι σίγουρα αυτό της επάρκειας νερού. Χωρίς νερό δεν υπάρχει αγροτική παραγωγή και χωρίς αγροτική παραγωγή δεν υπάρχει ζωή. Αυτό οφείλει να γίνει πλέον κατανοητό απ’ όλους όσοι στο παρελθόν εξαιτίας ιδεοληπτικών αγκυλώσεων στάθηκαν απέναντι σε όλα τα μεγάλα έργα που θα έδιναν ζωή στον κάμπο, προεξάρχοντος του μεγάλου έργου της εκτροπής του Αχελώου.

Η ουσιαστικότερη και έμπρακτη αναγνώριση της θυσίας των κολίγων του κάμπου είναι η υλοποίηση όλων εκείνων των απαραίτητων αλλαγών που θα δώσουν ώθηση στην ελληνική γεωργία.

Αυτός θα πρέπει να είναι ο στόχος μας, αυτό πράττουμε ως κυβέρνηση».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ