ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΤΟΥΣ

Ανακοίνωση των αντιδημάρχων του Δήμου Κιλελέρ σχετικά με την καθαριότητα των οικοπέδων από τα αγριόχορτα

Η αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Κιλελέρ Βάνα Χλιάπη – Γκουνιαρούδη και οι αντιδήμαρχοι των Δημοτικών Ενοτήτων Γιάννης Κουκούτσης, Ιωάννα Πινάκα και Αντώνης Ρεντζιάς συνυπέγραψαν την  παρακάτω ανακοίνωση που σχετίζεται με την καθαριότητα των οικοπέδων εντός των οικισμών του Δήμου Κιλελέρ.

«Γνωστοποιούμε σε όλους τους συνδημότες μας ότι βάσει του άρθρου 94 παρ. 1 περ. 26 του Νόμου 3852/2010 σε συνδυασμό με την υπ΄αριθ. 20/2022 Πυροσβεστική Διάταξη (ΦΕΚ 1301/Β/2022), που αφορά  «Καθορισμό προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών» οι ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές και μισθωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών, υποχρεούνται, μέχρι την 30η Απριλίου εκάστου έτους, να προβαίνουν σε καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους προς αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της.

Ο καθαρισμός περιλαμβάνει: Υλοτομία και απομάκρυνση των ξερών και σπασμένων δέντρων και κλαδιών, απομάκρυνση της καύσιμης φυτικής ύλης που βρίσκεται στην επιφάνεια του εδάφους, κλάδεμα  της  κόμης  των  δέντρων  από  το  έδαφος, απομάκρυνση  τυχόν  άλλων  εγκαταλελειμμένων  καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων, συλλογή και απομάκρυνση όλων των υπολειμμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε τους συνδημότες μας όπως μεριμνήσουν για τον καθαρισμό του οικοπέδου τους το συντομότερο δυνατό. Σε περίπτωση μη τήρησης των υποχρεώσεων τους η Δημοτική Αρχή θα προβεί στις ενέργειες που προβλέπονται στο άρθρο 4 της Πυροσβεστικής Διάταξης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ