ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΤΑΒΑΣΗΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Η ΚΕΔΗ Τυρνάβου σε συνεργασία με το Δήμο Τυρνάβου, την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας και τον Ποδηλατικό Γυμναστικό Σύλλογο Λάρισας, συνδιοργανώνει στις 9 & 10 Απριλίου 2022 το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κατάβασης Ορεινής Ποδηλασίας (DownHill) στον Τύρναβο.

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Απριλίου, στον Προφήτη Ηλία στον Τύρναβο και αφορά τις ηλικιακές κατηγορίες:

Elite ανδρών και γυναικών, εφήβων, νεάνιδων, παίδων, κορασίδων και master ανδρών-γυναικών.

Η διαδρομή έχει μήκος 1,5 χιλιομέτρου, με υψομετρική διαφορά 250 μέτρων. Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους Κανονισμούς της Ελληνικής Ποδηλασίας και ειδικότερα της Ορεινής Ποδηλασίας, για το αγώνισμα του DownHill.

Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Επειδή την ίδια ημέρα για την αναβάθμιση και ανάδειξη του αθλήματος Downhill, θα γίνει και το επίσημο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ώστε να ανακηρυχθεί ο πρωταθλητής Ελλάδος, όσοι αθλητές έχουν δελτίο Ε.Ο.Π. και θέλουν να προσμετρήσει η συμμετοχή τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα open – downhill, θα πρέπει και αυτοί να πληρώσουν παράβολο σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης.

Ημερομηνία: 10 Απριλίου 2022, ημέρα Κυριακή και ώρα 9:00πμ.

Διαδρομή / περιοχή εκκίνησης – τερματισμού: Η Γραμματεία των αγώνων θα βρίσκεται στη θέση Προφήτης Ηλίας στον Τύρναβο, πλησίον Κέντρου Υγείας – περιοχή Λουσφάκι. Στο ίδιο σημείο θα γίνεται και η συγκέντρωση των αθλητών για τη μεταφορά προς την εκκίνηση. Η διαδρομή θα είναι σηματοδοτημένη και όσο το δυνατόν ασφαλής για τους συμμετέχοντες. Σε περίπτωση ανάγκης, ο οργανωτής μπορεί να τροποποιήσει τη διαδρομή, μέχρι και την έναρξη της επίσημης προπόνησης.

Κανονισμοί: Ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (Ε.Ο.Π.) – UCI και τους ειδικούς κανονισμούς του Cup, όπως αυτό έχει ανακοινωθεί από τους διοργανωτές.

Κατηγορίες: Οι συμμετέχοντες θα χωριστούν στις παρακάτω αγωνιστικές κατηγορίες Open (με τις εξής υποκατηγορίες):
• Mini Junior για αναβάτες από 13 έως και 15 ετών (υποχρεωτική η παρουσία γονέα)
• Junior για αναβάτες από 15 έως και 18 ετών (με εξουσιοδότηση γονέα)
• Elite για αναβάτες από 19 έως και 29 ετών
• Master για αναβάτες από 30 έως και 39 ετών
• Veteran για αναβάτες 40 ετών και άνω
• Γυναικών ανεξαρτήτου ηλικίας
• E-bikes για αναβάτες με ηλεκτρικά ποδήλατα

Αγώνισμα: DH με την εξής διάρθρωση:
• Κατατακτήριος Αγώνας Χρονομέτρησης (Η σειρά εκκίνησης καθορίζεται από τον Οργανωτή)
• Τελικός Αγώνας Χρονομέτρησης (Η σειρά εκκίνησης καθορίζεται από την κατάταξη των αθλητών στους προκριματικούς)
• Η συμμετοχή και στους δύο γύρους (προκριματικό και τελικό) είναι υποχρεωτική. Θα προκριθούν οι 100 καλύτεροι της κοινής γενικής κατάταξης του πρώτου αγώνα χρονομέτρησης.

Εξοπλισμός:
• Οι προδιαγραφές του κατάλληλου για το DH εξοπλισμού προστασίας και ένδυσης, όπως αναφέρεται στους κανονισμούς της ΕΟΠ (κράνος κλειστού τύπου Full Face, επιγονατίδες, επαγκωνίδες και προστατευτικό θώρακα), με κίνδυνο άρνησης εκκίνησης σε περίπτωση μη συμμόρφωσης.

Πρόγραμμα αγώνων:

Σάββατο 9/4/2022
• 10:00 – 16:00 Λειτουργία Γραμματείας για παραλαβή των αριθμών.
• 12.00 – 13.00 Επιθεώρηση διαδρομής (πεζή)
• 13.00 – 15.00 Ελεύθερες Δοκιμές από τους συμμετέχοντες (υποχρεωτικά αριθμός αγώνα στα ποδήλατα)
• 16:00 – 17:30 Επίσημη προπόνηση όλων των κατηγοριών

Κυριακή 10/4/2022
• 08.00 Άνοιγμα Γραμματείας
• 09.00 Επίσημη προπόνηση όλων των κατηγοριών
• 10.30 Τέλος επίσημης προπόνησης
• 11.00 Πρώτη χρονομετρημένη κατάβαση (κατατακτήριος)
• 13.30 Δεύτερη χρονομετρημένη κατάβαση (τελικός)
• 17.00 Απονομές στο χώρο τερματισμού

Οι απονομές θα πραγματοποιηθούν με τη λήξη των αγώνων.
Το πρόγραμμα τόσο των αγώνων όσο και τις επίσημης προπόνησης μπορεί να τροποποιηθεί λόγω έκτακτης ανάγκης με τη σύμφωνη γνώμη του Οργανωτή και του Αλυτάρχη των αγώνων.

Έπαθλα: Κύπελλο στον νικητή κάθε κατηγορίας και μετάλλια στους τρεις πρώτους.

Αποτελέσματα: Τα επίσημα αποτελέσματα, θα ανακοινωθούν στο χώρο της Γραμματείας Αγώνων με το πέρας των αγώνων, θα αποσταλούν με e-mail στις συμμετέχουσες ομάδες, ενώ θα αναρτηθούν την επόμενη του αγώνα στις σχετικές με τη διοργάνωση, ιστοσελίδες.

Δηλώσεις συμμετοχής – παράβολο: Για δήλωση συμμετοχής είναι υποχρεωτική η συμπλήρωση της σχετικής φόρμας συμμετοχής όπως αυτή επισυνάπτεται. Προκειμένου για συμμετοχές, γεννημένους το 2004 και μετά απαιτείται και η έγγραφη συγκατάθεση του γονέα ή του κηδεμόνα, θεωρημένη από δημόσια αρχή.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΔΕΚΤΕΣ ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6/4/2022 στη διεύθυνση e-mail: pgslarissas@gmail.com

Το παράβολο συμμετοχής ορίζεται στα 35€. Για να θεωρηθεί έγκυρη η εγγραφή πρέπει να καταβληθεί στον αριθμό λογαριασμού Τράπεζας Πειραιώς «Ποδηλατικός Γυμναστικός Σύλλογος Λάρισας» με IBAN GR90 0171 2540 0062 5401 0109 756 με αιτιολογία το Ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντα και να αποσταλεί το καταθετήριο με email στο σύλλογο αυστηρά μέχρι τις 6/4/2022.

Καθυστερημένες εγγραφές (πέραν της λήξεως των δηλώσεων συμμετοχών) θα υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής για περιορισμένο αριθμό, με δήλωση στη γραμματεία μέχρι την παραμονή του αγώνα στις 13.00 με την επιπλέον επιβάρυνση των 5€.

Λεπτομέρειες: Έγκυρες συμμετοχές μόνο όσοι έχουν συμπληρώσει πλήρως τη σχετική φόρμα συμμετοχής. Επιστροφή χρημάτων λόγω ακύρωσης της συμμετοχής, τραυματισμούς κλπ. δεν είναι δυνατή. Σε περίπτωση ματαίωσης της διοργάνωσης, θα επιστραφεί ακέραιο το αντίτιμο συμμετοχής εντός 10 ημερών.

Προπονήσεις στην πίστα αγώνων (επιπλέον της επίσημης προπόνησης): Θα είναι έτοιμη και σηματοδοτημένη από τις 2/4/2022 για προπόνηση με ευθύνη των συμμετεχόντων.

Πληροφορίες για τους αγώνες: Η χρονομέτρηση θα είναι ηλεκτρονική.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ορίστηκε η συνδιοργάνωση με την ΚΕΔΗΤ που προτείνει ότι ο επιμερισμός των δαπανών που θα βαρύνει την επιχείρηση είναι στο ύψος των 4.500,00€.

Παράλληλα το δ.σ. της ΚΕΔΗΤ ενέκρινε την πραγματοποίηση δαπανών για την συνδιοργάνωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κατάβασης Ορεινής Ποδηλασίας (DownHill) στον Τύρναβο.

Η ανωτέρω δαπάνη αφορά την αμοιβή κριτών των αγώνων, έξοδα στησίματος διαδρομής, διοργάνωση τελετής απονομών, προβολή αγώνα, καύσιμα για μεταφορά αθλητών,
ηλεκτρονική χρονομέτρηση αγώνων, ενοικίαση συστήματος ενδοεπικοινωνίας κριτών, διάθεση μικρογευμάτων, γιατρός αγώνων-ασθενοφόρο.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com