ΑΛ. ΧΑΡΙΤΣΗΣ: Η ΧΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΙΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΚΟΡΜΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.

Την άμεση προσφυγή στις κάλπες ζήτησε σήμερα από τη Λάρισα ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Αλέξης Χαρίτσης περιγράφοντας με τα πλέον μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα λόγω της αδυναμίας της κυβέρνησης να ελέγξει την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια προβλήματα για τα οποία, όπως σημείωσε, το κόμμα του έχει καταθέσει εδώ και σχεδόν ένα χρόνο ουσιαστικές προτάσεις.

Ο κ. Χαρίτσης που είχε νωρίτερα σειρά επαφών με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων σημείωσε με νόημα ότι η εικόνα στην τοπική οικονομία είναι δραματική. Η εκτόξευση του κόστους παραγωγής στον αγροτικό τομέα, η καθίζηση του τζίρου των καταστημάτων, οι εκρηκτικές αυξήσεις σε ενέργεια και καύσιμα απειλούν την ίδια την επιβίωση πλέον νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

“Εδώ και μήνες έχουμε καταθέσει μέτρα σύγκρουσης με τον πυρήνα του προβλήματος : μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, αύξηση του κατώτατου μισθού, φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας και αναδιανομή τους σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, πλαφόν στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας”, σημείωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του επισημαίνοντας παράλληλα ότι ενώ Ισπανία και Πορτογαλία εξασφάλισαν ειδική άδεια διαχείρισης της τιμής ενέργειας, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας αντί να αξιοποιήσει την στάση τους, δεν διεκδίκησε και εν τέλει δεν κατάφερε κάτι για τη χώρα μας.

Το βράδυ ο κ. Χαρίτσης μίλησε στην ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας και είχε την ευκαιρία να συζητήσει αναλυτικά με τα μέλη και τους φίλους του κόμματος τις προτάσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για τις πολλαπλές κρίσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία, αλλά και για την πορεία προς το συνέδριο που όπως ανέφερε πρέπει να αποτελέσει το εφαλτήριο για την μεγάλη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα.

“Η χώρα χρειάζεται μία νέα αρχή πριν να είναι πολύ αργά – Με μια κυβέρνηση που θα έχει και τη βούληση και το σχέδιο να αντιμετωπίσει την ακρίβεια, να προστατεύσει την κοινωνία και να θωρακίσει την οικονομία”, ήταν το μήνυμα που έστειλε ο κ. Χαρίτσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ