ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΠΕΤΕΙΑΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Ο Δήμος Ελασσόνας τιμώντας την σημαντικότερη σελίδα της νεότερης ιστορίας της χώρας και συμμετέχοντας στους πανηγυρικούς εορτασμούς για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, έχει προχωρήσει σε μια σειρά εκδηλώσεων κατά το παρελθόν έτος όπως διοργάνωση συνεδρίων, εκθέσεων καθώς και στην έκδοση βιβλίων που αφορούν τους αγώνες του έθνους και τους ήρωες της.

Μια από αυτές τις επετειακές εκδηλώσεις ήτανε και το 1ο Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας του Δήμου Ελασσόνας, το οποίο διεξήχθη τον περασμένο Σεπτέμβριο, όπου καταξιωμένοι ιστορικοί, καθηγητές, αρχαιολόγοι κ.α. μέσα από πρωτότυπες εισηγήσεις για τα προεπαναστατικά κινήματα της περιοχής, την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά του δήμου, των ιστορικών στοιχείων για οικισμούς, μοναστήρια, μνημεία, τα γλωσσικά ιδιώματα της περιοχής, καθώς και έθιμα, κατάφεραν να αναδείξουν τον τόπο και την ιστορία.

Με αφορμή τη διεξαγωγή του συνεδρίου ο Δήμος Ελασσόνας προχώρησε στην έκδοση των τόμων για τα πρακτικά του συνεδρίου και τους 21 γνωστούς και άγνωστους Ολύμπιους αγωνιστές της προεπαναστατικής και επαναστατικής περιόδου.
Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί αυτή την Κυριακή 3 Απριλίου 2022, στις 11:00 π.μ. στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας (Δημαρχείο Ελασσόνας ).

Την εκδήλωση θα συντονίζει ο κ. Ευάγγελος Τσακνάκης ( Πολιτισμολόγος, Msc, MA ) ενώ την παρουσίαση των επετειακών εκδόσεων θα κάνουν οι :
 Ευαγγελία Ράπτου, Δρ. Επιστημών της Αγωγής (Ειδίκευση στην Κοινωνική Λαογραφία), Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια «Πρακτικά – 1ου Συνεδρίου Τοπικής Ιστορίας»

 Κώστας Σπανός, Εκδότης του Θεσσαλικού Ημερολογίου «21 Ολύμπιοι Αγωνιστές»

Σε όλους τους παρευρισκόμενους θα δοθούν δωρεάν οι τόμοι των εκδόσεων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ