ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ “ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΡΝΑΕΙ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΝΕΙ” ΜΕ 10 ΝΟΜΑΤΕΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ανακοίνωση – ενημέρωση του προεδρεύοντα στο Δ.Σ της ΕΛΜΕ ν. Λάρισας Θανάση Φούντα, εκλεγμένου με τη ΔΑΚΕ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Για την Τετάρτη 30-3-22 ήταν προγραμματισμένη να γίνει η Γ.Σ της ΕΛΜΕ ν. Λάρισας . Επειδή όμως προέκυψε στην Παράταξή μας συρροή κρουσμάτων covid-19, ενημερώσαμε έγκαιρα από το πρωί τις άλλες Παρατάξεις για το έκτακτο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζαμε και ζητήσαμε αντί Γ.Σ να γίνει ηλεκτρονική συνεδρίαση του Δ.Σ , προκειμένου να αποφασίσουμε σχετικά με το πλαίσιο δράσεων που μας είχε αποστείλει η ΟΛΜΕ, ενόψει της Γ.Σ προέδρων των ΕΛΜΕ στην Αθήνα και της απεργίας στις 6 Απριλίου.

Αφού πέρασαν περισσότερες από τέσσερις ώρες από το αίτημά μας και χρειάστηκε να επανέλθω τόσο τηλεφωνικά όσο και με ηλεκτρονικά μηνύματα υπενθύμισης , πήραμε ουσιαστικά αρνητική απάντηση τόσο από την ΑΣΕ όσο και από τις Παρεμβάσεις. Για τις ΣΥΝΕΚ δεν θα αναφερθώ καθόλου γιατί είναι γνωστό ότι αδιαφορούν και δεν απαντούν καθόλου τις περισσότερες φορές, ακολουθώντας τη γνωστή σε όλους τακτική που «επιβράβευσε» άλλωστε πολύ πρόσφατα ο κλάδος.

Στο χώρο της Γ.Σ , βλέποντας και το «πλήθος» που είχε συγκεντρωθεί , τέθηκε ξανά το αίτημα της ΔΑΚΕ από μέλος της Παράταξής μας, το οποίο απορρίφτηκε για ακόμη μία φορά. Γι αυτό το λόγο καταγγείλαμε τη διαδικασία και αποχωρήσαμε.

Το αποτέλεσμα αναμενόμενο. Καμιά δεκαριά νοματαίοι «Γιάννης κερνάει , Γιάννης πίνει» χωρίς ηθικές αναστολές και ενώ η μεγαλύτερη Παράταξη είχε αποχωρήσει, βάφτισαν ελέω του αναχρονιστικού καταστατικού, τη συντροφική μάζωξη ως «Γ.Σ» και πήραν «κοσμοϊστορικές» αποφάσεις που προφανώς οι ίδιοι θεωρούν ότι δεσμεύουν τους 2000 καθηγητές και καθηγήτριες του ν. Λάρισας. Επισημαίνω εδώ ότι πριν λίγο καιρό οι ίδιοι κατήγγειλαν μετά βδελυγμίας και πολύ σωστά ,την επικύρωση από το ΥΠΑΙΘ των «εκλογών» στις οποίες συμμετείχε το «τεράστιο» ποσοστό του 7% των συναδέλφων με τα γνωστά αποτελέσματα . Για ακόμη μια φορά δημοκρατική ευαισθησία κατά το δοκούν σύντροφοι;

Αφού απέρριψαν λοιπόν σχεδόν όλο το πλαίσιο δράσεων της ΟΛΜΕ, αποφάσισαν ότι ο εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ ν. Λάρισας στη Γ.Σ προέδρων στην Αθήνα , πρέπει να ζητήσει επαναπροκήρυξη της απεργίας –αποχής από την αυτοαξιολόγηση ενώ είναι γνωστό ότι συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί σε ποσοστό άνω του 99% πανελλαδικά , το ζήτημα έχει κριθεί σε δύο Γ.Σ προέδρων ΕΛΜΕ και τελεσίδικα νομικά , με ότι αυτό συνεπάγεται .

Αυτή βέβαια είναι η γνωστή πρεμούρα των Παρεμβάσεων και της ΑΣΕ οι οποίες ακολουθούν ,κατά γράμμα, πανελλαδικά την κεντρική γραμμή των πολιτικών τους φορέων (ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΠΑΜΕ –ΚΚΕ αντίστοιχα). Η αναμπουμπούλα στην οποία είναι γνωστό ποιος χαίρεται . Η δήθεν ρήξη όπως αρέσκονται να λένε . Είναι ξεκάθαρο ότι η κανονικότητα δεν τους ευνοεί , οπότε ψευτοεπανάσταση και μετά αίτημα στους νομικούς της Ομοσπονδίας για προστασία. Παλιό το έργο, παιγμένο ξανά και ξανά. Πού θα οδηγήσει όλο αυτό αν καταστεί πλειοψηφία στη Γ.Σ προέδρων , τους συναδέλφους και την ΟΛΜΕ γνωρίζοντας και την αυταρχικότητα με την οποία λειτουργεί τις περισσότερες φορές η ΥΠΑΙΘ , δεν φαίνεται να έχει ιδιαίτερη σημασία γι αυτούς. Είπαμε: πάνω απ΄ όλα η «επανάσταση».

Μια άλλη «καίρια» παρέμβαση γεωπολιτικής –στρατιωτικής σημασίας (!!) που είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα φέρει « τα πάνω –κάτω» στην εξωτερική πολιτική της χώρας , αφορά εξυπηρέτηση κομματικής πρεμούρας της ΑΣΕ –ΚΚΕ . Υιοθετήθηκε κείμενο για τον πόλεμο στη μαρτυρική Ουκρανία στο οποίο αφού στην αρχή , για καμουφλάζ, καταγγέλλουν δήθεν τη Ρωσία , μετά μπαίνουν στο «ψητό» με το γνωστό τροπάριο για « φονιάδες των λαών Αμερικάνοι , βάσεις του θανάτου , κακό ΝΑΤΟ , Ε.Ε» και πάει λέγοντας. Στην ουσία επιδιώκουν να βάλλουν στο πλυντήριο και να ξεπλύνουν τον αιμοσταγή δικτάτορα, που διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας , στοχοποιώντας τον άμαχο πληθυσμό. Επισημαίνω εδώ ότι την ίδια άποψη με την ΑΣΕ- ΚΚΕ , εξαιρώντας το καμουφλάζ, έχουν εκφράσει όλως τυχαίως σε όλο τον κόσμο μόνο τα «προηγμένα» και «δημοκρατικά» διοικούμενα κράτη της Λευκορωσίας , της Συρίας και της Βόρειας Κορέας. Μιλάμε για πρόοδο όχι παίξε – γέλασε …

Είναι προφανές πως αυτό που συνέβη είναι η κορύφωση του εκφυλισμού τους . Τα συνδικάτα δεν είναι κόμματα που επειδή έχουν ελάχιστη απήχηση στην κοινωνία , πρέπει να εκμεταλλεύονται ευκαιριακές πλειοψηφίες έστω και ολίγων , προκειμένου να περάσουν στον κόσμο τις αδιέξοδες κομματικές τους γραμμές και τον ξύλινο λόγο τους. Η ελευθερία και η ανεξαρτησία του συνδικαλιστικού θεσμού όχι μόνο δεν υπηρετούνται σε μια τέτοια κατάσταση , αλλά αντιθέτως στρεβλώνονται και ακυρώνονται.

Ελπίζοντας ότι θα μπει επιτέλους φρένο στον κατήφορο και θα ασχοληθούμε όλοι με τα ουσιώδη θέματα που ταλανίζουν την καθημερινότητά μας , κλείνω την ενημέρωσή σας για τη χθεσινή «Γ.Σ» νιώθοντας ιδιαίτερη τιμή, γιατί η Παράταξη της ΔΑΚΕ στην οποία ανήκω, έχει αποδείξει με πράξεις, πηγαίνοντας απέναντι σε κάθε αντιεκπαιδευτική πολιτική της Υπουργού Παιδείας , ότι υπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τα δικαιώματα και τα δίκαια αιτήματα του εκπαιδευτικού κλάδου , χωρίς να ενδιαφέρεται για το ποιος είναι κάθε φορά στην εξουσία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ