ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ Γ. ΛΑΜΠΡΟΥΛΗ

Οι Κομματικές Οργανώσεις Γιάννουλης και Φαλάνης του ΚΚΕ διοργανώνουν εκδήλωση –συζήτηση με θέμα: «Δυο χρόνια από την πανδημία η κατάσταση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας η πολιτική της κυβέρνησης και οι θέσεις του ΚΚΕ», με ομιλητής τον Γιώργο Λαμπρούλη βουλευτή Λάρισας και μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, το Σάββατο 2 ΑΠΡΙΛΗ και ώρα 7.30 μμ στο Αμφιθέατρο του Γυμνασίου Γιάννουλης.

Σε ανακοίνωση ενόψει της εκδήλωσης αναφέρονται τα παρακάτω:

“Αυτήν την περίοδο που μαίνεται ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία, ένας άλλος πόλεμος συνεχίζει να είναι σε εξέλιξη στη χώρα μας μέσα και δίπλα στα σπίτια μας, είναι αυτός της πανδημίας από τον κορονοϊό. . Στα δύο αυτά χρόνια, χιλιάδες κρούσματα συνεχίζουν χωρίς ιατρική ενημέρωση και παρακολούθηση. Η λειτουργία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είναι υποτυπώδης έως ανύπαρκτη..Είναι χαρακτηριστικές οι τραγικές ελλείψεις των πρωτοβάθμιων δομών υγείας της Λάρισας,( Κ.Υ και ΤΟΜΥ) όπως και της Τοπικής Μονάδας Υγείας της Γιάννουλης, αφού λειτουργούν με το ¼ του προβλεπόμενου προσωπικού, ενώ οι θάνατοι πανελλαδικά έχουν ξεπεράσει τις 27000 χιλ. οι 16.519 πέθαναν εκτός ΜΕΘ.

Οι κομματικές οργανώσεις μέσα και από αυτή την εκδήλωση, θέλουν να κουβεντιάσουν τις θέσεις για την προστασία της υγείας του λαού, θέτοντας στο επίκεντρο του προβληματισμού, τους όρους και τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες η Υγεία μπορεί να γίνει καθολικό κοινωνικό δικαίωμα που θα παρέχεται σε όλους δωρεάν χωρίς διακρίσεις, πως θα πάψει να αποτελεί ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα. Πως η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας θα παίζει καθοριστικό ρόλο στην υγεία του λαού στη γειτονιά, το εργοστάσιο, την υπηρεσία την εκπαίδευση.

Μπορούν να υπάρχουν δωρεάν υπηρεσίες καθολικές, κατοχυρωμένες για όλο το λαό. Υπάρχει δυνατότητα η έρευνα, η παραγωγή φαρμάκων, εμβολίων, υγειονομικού υλικού, ιατρικής τεχνολογίας να μπει στην υπηρεσία του λαού. Μπορεί να υπάρχει Κέντρο Υγείας Αστικού τύπου στις συνοικίες Γιάννούλη, Φαλάνη, εργατικές,, πλήρες στελεχωμένο με δωρεάν υπηρεσίες για όλους.

Ποιο είναι το κράτος που θα διασφαλίζει την πλήρη αξιοποίηση όλων των σύγχρονων δυνατοτήτων, στην επιστήμη και στην τεχνολογία για την λαϊκή ευημερία και υγεία του λαού. Σε ποια κοινωνία και οργάνωση της παραγωγής και των υπηρεσιών, μπορεί αυτό να γίνει.

Σε ποιά ανάπτυξή θα καθορίζονται σε προτεραιότητα και με αποκλειστικό γνώμονα οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες στην Υγεία και όχι το επιχειρηματικό κέρδος. Ποια είναι τα αιτήματα που πρέπει να βάλει στην προμετωπίδα το συνδικαλιστικό κίνημα”.

(Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ COVIT).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ