ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΟΥΝ 6.000 ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ

Διαμαρτυρία σπουδαστών του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας

Και που λέτε, η παιδεία αναβαθμίζεται.
Κατατίθεται νέος νόμος πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση από την κυβέρνηση και την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.
Θυμάστε το περασμένο καλοκαίρι που βγήκαν οι βάσεις εισαγωγής και περίπου 30 με 40 χιλιάδες παιδιά μείναν εκτός πανεπιστήμιου ενώ ταυτόχρονα πανεπιστήμια μείναν με ελάχιστους ή και χωρίς εισακτέους;
Όπως ήταν αναμενόμενο ξεκινούν τώρα οι συγχωνεύσεις, δηλαδή το κλείσιμο των τμημάτων που δεν πληρούν τα κυβερνητικά κριτήρια.
Στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, υπήρξε εισήγηση για να μεταφερθούν 6 χιλιάδες φοιτητές που σπουδάζουν στη Σίδνο,… στις Σέρρες.

Πιο συγκεκριμένα η απόφαση αυτή εάν οριστικοποιηθεί θα οδηγήσει στην κατάργηση από τη Θεσσαλονίκη των τμημάτων: Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, Ηλεκτρονικών Συστημάτων και στην ολοκληρωτική κατάργηση του τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος. Σε όλα τα παραπάνω τμήματα φοιτούν σχεδόν 6 χιλιάδες φοιτητές και διδάσκουν 60 μέλη ΔΕΠ και θα καταργηθούν, μεταφερθούν ή συγχωνευθούν με εκείνα των Σερρών, όπου κατέχει την έδρα της Σχολής.

Να μην τολμήσουν να πειράξουν τα τμήματα και να διαλύσουν τις ήδη διαλυμένες σπουδές των παιδιών. Τα πανεπιστήμια έχουν ανάγκη από χρηματοδότηση, από προσωπικό, από καθολική κρατική στήριξη όπως και όλη η παιδεία, ώστε να είναι πραγματικά δημόσια, δωρεάν και ποιοτική.

Στηρίζουμε πλήρως τον αγώνα των παιδιών που θέλουν να σπουδάσουν αξιοπρεπώς στο ΔΙΠΑΕ Σίνδου. Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις που οργανώνουν τις επόμενες ημέρες με χαρακτηριστικές τις διαδηλώσεις την Τρίτη στο Υπ. Μακεδονίας Θράκης στις 12:00 και την Τετάρτη στην Αγίας Σοφίας στις 10:30.

Μάλιστα την Πέμπτη στις 13:00 στην Καμάρα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη μεγάλη φοιτητική διαδήλωση ενάντια στο νέο Νόμο Πλαίσιο, που καλείται από συλλόγους φοιτητών του ΑΠΘ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ