ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Ανακοίνωση της διοίκησης του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Τυρνάβου* στην οποία τονίζεται ότι αν δεν στηριχθούν άμεσα οι κτηνοτρόφοι, τότε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, θα πρέπει να μετονομαστεί σε  Υπουργείο Αγροτικής Καταστροφής & Ατροφίας

Σφοδρή επίθεση προσωπικά προς τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, εξαπολύει μέσω ανοιχτής επιστολή, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος δήμου Τυρνάβου, την οποία υπογράφουν τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Ζήσης Παρλίτσης, Αργύρης Μπαϊραχτάρης, Αντώνης Τσίτσιας και Άρης Γαϊτάνης, όπου, μεταξύ των άλλων, επισημαίνεται ότι αν δεν στηριχθούν άμεσα οι κτηνοτρόφοι, τότε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων , θα πρέπει να μετονομαστεί σε  Υπουργείο Αγροτικής Καταστροφής & Ατροφίας.

Αναλυτικά, ολόκληρη η ανοιχτή επιστολή, έχει ως εξής:

«Σε μια ύστατη προσπάθειά μας, σαν Κτηνοτροφικός Σύλλογος, σας ενημερώνουμε ότι αφού έχουμε στείλει δεκαεννέα επιστολές, πλέον προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, από τον Φεβρουάριο του 2021έως τον Φεβρουάριο του 2022 (σε διάστημα ενός χρόνου) και αφού έχουμε ενημερώσει και τους τρεις (3) υπουργούς για την τραγική κατάσταση της κτηνοτροφίας, απαντήσεις ή ακόμα καλύτερα, πράξεις προς το καλύτερο ΔΕΝ έχουμε δει  ΑΚΟΜΑ!

Αφού μας απαξιώνετε έτσι απλά, τα συμπεράσματά μας είναι ότι:

  • ή δεν θέλετε τον πρωτογενή τομέα στην Ελλάδα
  • ή ίσως θέλετε να γίνετε ο πρώτος πρωθυπουργός που θα δώσει το οριστικό ΤΕΛΟΣ στην κτηνοτροφία

Επίσης σας θυμίζουμε:

α) Ρήτρα Αναπροσαρμογής: όταν μια κτηνοτροφική μονάδα πλήρωνε τον μήνα 200 ευρώ για ρεύμα και τώρα πληρώνει 800 ευρώ, με την μείωση από το κράτος του ποσού των 120 ευρώ, αυτό το ποσό δεν είναι επιδότηση, είναι κοροϊδία.

β) Πετρέλαιο: όταν το πετρέλαιο είναι το βασικό καύσιμο για το μέσο κίνησης των κτηνοτρόφων και από 1,110 ευρώ, πήγε 2 ευρώ και από αυτά το  1,36 είναι φόρος, αυτό είναι ληστεία.

γ) Όταν οι ζωοτροφές έχουν αύξηση ποσοστού 50% αυτό είναι αισχροκέρδεια

δ) Οι πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ήταν και είναι τραγικές και αυτό υποδηλώνει ανικανότητα

ε) Μετά τις εξαγγελίες του υπουργού για οικονομική ενίσχυση των κτηνοτρόφων, με το ποσό των 40 εκατ. ευρώ, όλος ο κτηνοτροφικός κόσμος γέλασε, γιατί αυτό ακούστηκε σαν Πρωταπριλιάτικο αστείο.

Πλέον, ο κτηνοτροφικός κόσμος θεωρεί πως το ΤΕΛΟΣ της κτηνοτροφίας, έχει ονοματεπώνυμο: Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και Κυριάκος Μητσοτάκης!

Υ.Γ. 1  Για να σώσουμε ότι σώζεται, αν προλαβαίνουμε, θέλουμε να δοθούν στο χέρι 20 ευρώ/αιγοπρόβατο

Υ.Γ. 2 Για να μην γίνει το  Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων , Υπουργείο Αγροτικής Καταστροφής & Ατροφίας»

*Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ζήσης Παρλίτσης, ο αντιπρόεδρος Αργύρης Μπαϊραχτάρης, ο Γραμματέας Αντώνης Τσίτσιας και ο ταμίας  Άρης Γαϊτάνης

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ