Γ. ΖΑΧΑΡΙΑΣ: ΌΧΙ ΣΤΟ GAME OF THRONES ΤΟΥ κ. ΝΑΣΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Αποχώρηση της μειοψηφίας από το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλελέρ

Για ευτελισμό του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου εγκαλεί τον δήμαρχο Κιλελέρ η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας της οποίας οι σύμβουλοι αποχώρησαν από την αποψινή συνεδρίαση. Αφορμή για τη στάση τους, το γεγονός ότι ενώ στο προηγούμενο Συμβούλιο ψηφίστηκε, ομόφωνα, η πρόταση του δημάρχου για την τοποθέτηση νέου προέδρου στα νομικά πρόσωπα Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος και Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Κιλελέρ, στη συνέχεια η δημοτική αρχή ανακοίνωσε διαφορετική απόφαση.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ενωμένο Κιλελέρ» κ. Γιάννης Ζαχαριάς, σημειώνει σε δήλωσή του: «Την ώρα που οι δημότες παρακολουθούν άναυδοι το ράλι της ακρίβειας και προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές τους δυσκολίες, δεν είναι δυνατόν να γινόμαστε μάρτυρες του Game Of Thrones της δημοτικής αρχής. Ειδικότερα, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 29ης Μαρτίου, αποδεχθήκαμε και ψηφίσαμε, ομόφωνα (άλλωστε, δεν έχουμε κάτι προσωπικό με κανέναν), την πρόταση του κ. Νασιακόπουλου με την οποία οριζόταν ο κ. Αχιλλέας Χατζούλης ως πρόεδρος των νομικών προσώπων ΟΠΑΠ και ΚΔΕΚ στη θέση του κ. Κώστα Χατζηκωνσταντίνου, που δήλωσε παραίτηση για προσωπικούς λόγους. Του ευχηθήκαμε, μάλιστα, καλή θητεία και ευχαριστήσαμε τον απερχόμενο πρόεδρο για την αγαστή συνεργασία που είχαμε όλο το προηγούμενο διάστημα.

Όμως, φαίνεται ότι ο δήμαρχος δεν είχε ζυγίσει και τόσο καλά τις… ισορροπίες μέσα στη δημοτική του ομάδα και την επόμενη ημέρα αποφάσισε να αλλάξει ό,τι είχαμε ψηφίσει στο Συμβούλιο. Έτσι, με έκπληξή μας διαβάσαμε στο δελτίο τύπου της δημοτικής αρχής, στα τοπικά ΜΜΕ, ότι ο κ. Χατζούλης αναλαμβάνει αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης και όχι πρόεδρος των νομικών προσώπων.

Η στάση αυτή του κ. Νασιακόπουλου ευτελίζει τον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου αποκαλύπτοντας ότι ο ίδιος σε πρώτο πλάνο δεν έχει τα προβλήματα των πολιτών αλλά το πώς θα μοιράσει τα αξιώματα και τις έμμισθες θέσεις.

Οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για τα αξιώματα δεν μας αφορούν και δεν ταιριάζουν στην πολιτική μας αντίληψη για τη λειτουργία της αυτοδιοίκησης. Γι’ αυτό και αποχωρήσαμε από την αποψινή συνεδρίαση του Δ.Σ. σε ένδειξη διαμαρτυρίας, αφού ξεκαθαρίσαμε ότι δεν πρόκειται να ανεχτούμε άλλα τέτοια επεισόδια στο μέλλον. Ως «Ενωμένο Κιλελέρ» θα διαφυλάξουμε τον θεσμικό μας ρόλο και θα συνεχίσουμε να πολιτευόμαστε με καλόπιστη κριτική προς τη δημοτική αρχή και με συγκεκριμένες προτάσεις για τη βελτίωση της ζωής των συμπολιτών μας».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ