Ο Ε.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 6ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας συνεδρίασε στις 31 Μαρτίου 2022 και εξέφρασε για μία ακόμη φορά την έντονη αγωνία του εμπορικού κόσμου της πόλης για τις αρνητικές εξελίξεις στην οικονομία και στην επιχειρηματικότητα. Στο πλαίσιο αυτό, δήλωσε την ενεργή παρουσία του στις κινητοποιήσεις της 6ης Απριλίου 2022.

Το κύμα ακρίβειας στην ενέργεια και σε βασικά είδη διατροφής πλήττει ολόκληρο τον κοινωνικό και τον επιχειρηματικό ιστό της χώρας. Η αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών μειώνεται ραγδαία από τον περασμένο Οκτώβριο και μεταφράζεται σε συνεχώς κλιμακούμενη πτώση του τζίρου των εμπορικών επιχειρήσεων. Οι πιέσεις στο διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτών εκτιμάται ότι θα ενταθούν το επόμενο διάστημα αποστερώντας από την αγορά πολύτιμα έσοδα που ο εμπορικός κόσμος προσδοκούσε την εορταστική περίοδο του Πάσχα.

Καταναλωτές και έμποροι βιώνουν ταυτόχρονα μία πρωτόγνωρη καθίζηση ρευστότητας και ψυχολογίας. Είναι προφανές πως -υπό αυτές τις συνθήκες- τα μέτρα που έχει έως τώρα λάβει η κυβέρνηση για την επιδότηση των υπέρογκων αυξήσεων του ηλεκτρικού ρεύματος στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά δεν είναι ικανά από μόνα τους να στηρίξουν μεσοπρόθεσμα τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.

Επιπλέον, ο συνδυασμός της παγκόσμιας γεωπολιτικής αστάθειας με την αδυναμία αποφασιστικής αναχαίτισης της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας των τροφίμων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη χώρα μας, ναρκοθετεί την προσπάθεια του ελληνικού λιανεμπορίου να ανακτήσει τις μεγάλες απώλειες της πανδημίας και να βγει από την κρίση.

Οι ελληνικές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις αρθρώνουν «κραυγή αγωνίας» για το μέλλον της ελληνικής αγοράς και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και το ΔΣ του ΕΣΛ αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις με τις εξής ενέργειες:

Παρουσία και συμμετοχή όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας και κάλεσμα των συναδέλφων στην τοπική συγκέντρωση την Τετάρτη 6 Απριλίου στις 10.00 στην Κεντρική Πλατεία..
Κατάθεση ψηφίσματος από τον ΕΣΛ στους Βουλευτές του Νομού.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
Πάγωμα της ρήτρας αναπροσαρμογής ενέργειας και μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης.
Κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα για όσο διαρκεί η κρίση.
Επέκταση της επιδότησης των δόσεων δανείων «Γέφυρα 2».
Ουσιαστική συμμετοχή της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στο Ταμείο Ανάκαμψης.
Επιδότηση του μη μισθολογικού κόστους για την διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Ο ΕΣΛ καλεί την ελληνική Πολιτεία και τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε να ακούσουν τη φωνή της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και να αξιοποιήσουν άμεσα και στο μέγιστο βαθμό το σύνολο των μέτρων που έχουν στη διάθεσή τους για την άμβλυνση των συνεπειών της κρίσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ