ΣΕ ΠΑΝΕΛ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε χθες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών μίλησε ο δήμαρχος Λαρισαίων

Σε μια ιδιαίτερα σημαντική ημερίδα για την Ειρήνη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, μίλησε ο δήμαρχος Λαρισαίων και μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ Απόστολος Καλογιάννης, μαζί με άλλες προσωπικότητες από τον ακαδημαϊκό χώρο, το χώρο της Εκκλησίας, της πολιτικής και των Κινημάτων.

Η ημερίδα διοργανώθηκε στο πλαίσιο Πρωτοβουλίας για την Ειρήνη με φιλοδοξία να αποτελέσει την αφετηρία για μια μεγάλη προσπάθεια δημιουργίας κινήματος ειρήνης στην Ελλάδα ως απάντηση στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, στη διάχυση του πολέμου, στους υπερεξοπλισμούς, στην προσφυγιά, στη φτωχοποίηση και στην περιβαλλοντική καταστροφή.

Στη χθεσινή εκδήλωση παρέμβαση έκαναν οι:

Βασίλης Βασιλικός | Συγγραφέας, βουλευτής Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Χριστίνα Κουλούρη | Πρύτανις Παντείου Πανεπιστημίου, Καθηγήτρια Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας

Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος

Μιχαήλ Σταθόπουλος | Ακαδημαϊκός, π. Υπουργός Δικαιοσύνης, π. Πρύτανης Πανεπιστημίου Αθηνών

Απόστολος Καλογιάννης | Δήμαρχος Λαρισαίων, μέλος ΔΣ ΚΕΔΕ

Κωστής Παπαϊωάννου | Εκπαιδευτικός, Συγγραφέας, π. Γενικός Γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Συντονίστρια ήταν η Φωτεινή Σιάνου τ. Πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικών της Συνομοσπονδίας των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων και Πρόεδρος του Κέντρου Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη.

Ακολούθησαν θεματικές συνεδρίες για : Ανθρωπιστική κρίση – Δικαιώματα, Διεθνή και  Γεωπολιτικά, Πολιτισμός – Αθλητισμός, Ενεργειακά – Περιβάλλον.

Η ημερίδα μεταδόθηκε διαδικτυακά μέσω του καναλιού του Πανεπιστημίου Αθηνών στο YouTube στον σύνδεσμο: https://youtu.be/tzBZdBSZs7E, από τη σελίδα του Δημάρχου Λαρισαίων στο facebook https://www.facebook.com/ApostKalogiannis, τη Σελίδα της Πρωτοβουλίας στο facebook: https://www.facebook.com/protovouliaeirinis.

Δείτε τί είπε ο δήμαρχος από το 1.09.00 και μετά:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ