ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥ. ΛΙΑΚΟΥΛΗ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΛΤΑ

Κοινοβουλευτική παρέμβαση, με κατάθεση Επίκαιρης Ερώτησης προς τον αρμόδιο Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σχετικά με το κλείσιμο των υποκαταστημάτων ΕΛΤΑ των αγροτικών περιοχών του νομού Λάρισας που επιφέρουν ισχυρό πλήγμα στην τοπική κοινωνία και οικονομία, πραγματοποίησε η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Συγκεκριμένα, στην ερώτησή της, η Ευαγγελία Λιακούλη επισημαίνει τα εξής :

Με επανειλημμένες κοινοβουλευτικές μου παρεμβάσεις, έχω τονίσει την υποτίμηση και απαξίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών των ΕΛΤΑ που επιχειρείται από την Κυβέρνηση, μέσω της μείωσης των υπαλλήλων των ΕΛΤΑ και το αιφνιδιαστικό κλείσιμο καταστημάτων σε όλη τη χώρα.

Θύμα των κυβερνητικών προσπαθειών για «εξυγίανση» των Ελληνικών Ταχυδρομείων, στο πλαίσιο της συνολικής απαξίωσης φορέων που παρέχουν κοινωνικές υπηρεσίες, είναι και η Λάρισα, με τα υποκαταστήματα των αγροτικών κυρίως περιοχών, να κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Μάλιστα, βάσει πρόσφατων δημοσιευμάτων, στους άμεσους σχεδιασμούς του Υπουργείου βρίσκεται το υποκατάστημα του Αμπελώνα Λάρισας, το οποίο, μετά την μετακίνηση της μοναδικής υπαλλήλου που εργάζεται εκεί και εξυπηρετεί τους πελάτες, οδηγείται σε κλείσιμο. Η ίδια τακτική ακολουθήθηκε προηγούμενα και με άλλα τοπικά υποκαταστήματα, όπως αυτό του Πλατυκάμπου του Δήμου Κιλελέρ, ενός ιδιαίτερα μεγάλου και αναπτυγμένου χωριού, που έμεινε χωρίς τις υπηρεσίες των ΕΛΤΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη εδώ και ένα χρόνο έχει επισημανθεί από φορείς του νομού ότι το λουκέτο στα υποκαταστήματα ΕΛΤΑ, προκαλεί έντονη αναστάτωση και αξεπέραστες δυσκολίες, τόσο στους επαγγελματίες, όσο και συλλήβδην στους κατοίκους της περιοχής, επιφέροντας ισχυρό πλήγμα στην τοπική κοινωνία και οικονομία.

Είναι γεγονός ότι τα ΕΛΤΑ είναι ένας φορέας ο οποίος προσφέρει καίριες  υπηρεσίες κοινής ωφέλειας στους κατοίκους όλης της επικράτειας και είναι απαραίτητος για την ταχυδρομική εξυπηρέτηση των κατοίκων. Επομένως, το κλείσιμο των υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ σε μεγάλα χωριά του νομού Λάρισας, οδηγεί στην περαιτέρω υποβάθμιση της κοινωνικής και οικονομικής ζωής των περιοχών αυτών, οι οποίες πλήττονται ήδη από την υγειονομική, οικονομική κρίση και κλιματική κρίση.

Στο πλαίσιο αυτό, ζητώ από τον αρμόδιο Υπουργό να ανακαλέσει την απόφαση διακοπής λειτουργίας του καταστήματος ΕΛΤΑ του Αμπελώνα, του Πλατυκάμπου Λάρισας και όλων των υποκαταστημάτων και να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα και η αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών των Ελληνικών Ταχυδρομείων, τα οποία επιτελούν σημαντικό έργο, προς όφελος των κατοίκων απομακρυσμένων περιοχών».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ