Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ ΧΤΥΠΑ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ (βιντεο)

Την Κυριακή 10 Απριλίου το πανελλήνιο πρωτάθλημα κατάβασης ορεινής ποδηλασίας ενώ στις 30 Απριλίου ο Διεθνής ποδηλατικός Γύρος θα περάσει από την πόλη

Συνέντευξη Τύπου με αφορμή το πανελλήνιο πρωτάθλημα κατάβασης ορεινής ποδηλασίας – downhill (Λουσφάκι trail) που διοργανώνεται την Κυριακή 10 Απριλίου στην πλαγιά του προφήτη Ηλία παραχώρησε σήμερα ο δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας πλαισιωμένος από τον πρόεδρο του Π.Γ.Σ. Λάρισας Σάββα Τσοπούρογλου που είναι και ο υπεύθυνος του αγώνα, τον πρόεδρο της cycling Greece Γιάννη Κουρδή, τον πρόεδρο της ΚΕΔΗΤ Ανδρέα Γιαννόπουλο και τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού Χρ. Κατσαρό.

Ο κ. Κόκουρας αναφερόμενος στην διοργάνωση της Κυριακής σημείωσε ότι επανέρχεται στον Τύρναβο μετά από χρόνια διακοπής και φέρνει τον Τύρναβο στο επίκεντρο της ποδηλασίας αναδεικνύοντας την περιοχή προσδίδοντάς της επιπλέον προστιθέμενη αξία. Παράλληλα αναφέρθηκε και στον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Απριλίου και στον οποίο ο Τύρναβος θα έχει εξέχουσα θέση αφού έχει επιλεγεί σαν μία πόλη στην οποία θα γίνει διαδρομή ταχύτητας η οποία αναμένεται να συγκεντρώσει το διεθνές ενδιαφέρον των φίλων της αγωνιστικής ποδηλασίας, ενώ αναμένεται να καλυφθεί και από διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα που θα καλύπτουν συνολικά τον αγώνα.

Ο κ. Κόκουρας μίλησε για ένα σπουδαίο γεγονός που αναδεικνύει την πόλη του Τυρνάβου στην οικουμένη και κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να αγκαλιάσουν τη διοργάνωση και να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή του αθλητισμού.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι κ.κ. Κουρδής και Τσοπούρογλου σημειώνοντας ότι είναι μεγάλη επιτυχία για τον Τύρναβο που ανέλαβε τη διοργάνωση του πρωταθλήματος downhill και το κυριότερο που κατάφερε να περιληφθεί ο Τύρναβος στις διαδρομές ταχύτητας του διεθνούς ποδηλατικού γύρου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτό οφείλεται στη στενή συνεργασία που είχε ο δήμαρχος με τους διοργανωτές και κυρίως με τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λ. Αυγενάκη.


Την ικανοποίησή του για τη διοργάνωση των δύο αγώνων στον Τύρναβο εξέφρασε και ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της ΚΕΔΗΤ Αν. Γιαννόπουλος σημειώνοντας ότι η ΚΕΔΗΤ που θα έχει και την ευθύνη για τις δύο αυτές σπουδαίες εκδηλώσεις θα φέρει με επιτυχία σε πέρας τις δύο αυτές διοργανώσεις.

Με στόχο την μεγαλύτερη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στις δύο διοργανώσεις θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις όπως ο λαϊκός αγώνας ποδηλασίας το Σάββατο 9 Απριλίου σε συνεργασία με τον Γυμναστικό Σύλλογο Τυρνάβου και με τη συμμετοχή μικρών ποδηλατών ηλικία 6 – 14 ετών, αλλά και η ποδηλατοβόλτα την ίδια ημέρα.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ