Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Ανακοίνωση της διοίκησης του ΕΚΛ για τις προσαγωγές απεργών και την επίθεση των ΜΑΤ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στην χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση στην Θεσσαλονίκη απέναντι σε απεργούς εργάτες, αποτέλεσμα της οποίας ήταν να υπάρχει ένας τραυματίας και αρκετές προσαγωγές.

Το «έγκλημα» των απεργών στην Θεσσαλονίκη ήταν πως την ώρα της κινητοποίησης ομάδα διαδηλωτών κατάφερε να προσεγγίσει τα βρετανικά τροχοφόρα στρατιωτικά οχήματα, να πετάξει κόκκινες μπογιές και να γράψει πάνω τους «ΝΑΤΟ Killers go home», απαιτώντας Θεσσαλονίκη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ΝΑΤΟικών.

Οι απεργοί χθες στην Θεσσαλονίκη εξέφρασαν το αίτημα του λαού μας για καμία εμπλοκή της χώρας μας στους πολέμους των ιμπεριαλιστών. Για αυτό τον λόγο έβαλαν και εμπόδια στη διέλευση των δολοφονικών στρατών τους.

Το σύνθημα της απεργιακής συγκέντρωσης ενόχλησε την κυβέρνηση και όλους αυτούς που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να πείσουν τον λαό μας πως πρέπει να επιλέξουμε στρατόπεδο «ληστών», αμόλησε ΜΑΤ και ΟΠΚΕ απέναντι στους χιλιάδες εργαζόμενους σε ένα κρεσέντο καταστολής.

Απαιτούμε να αποσυρθούν τώρα όλες οι ψεύτικες κατηγορίες που αποδίδονται στους συλληφθέντες και να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι!!!

Καλούμε τους εργαζόμενους και τους φορείς της πόλης να καταγγείλουν την απαράδεκτη αυτή ενέργεια. Να δώσουν μαζική και ηχηρή απάντηση στην Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή Συγκέντρωση την Κυριακή 1η Μάη στις 10:00 π.μ στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ