ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΒΗΜΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ – ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ

Ανακοίνωση της πολιτικής κίνησης για ένα Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο με αφορμή την ομιλία του Β. Ζελένσκι στη Βουλή των Ελλήνων

Σε ειδική ολομέλεια της ελληνικής Βουλής αναμένεται να μιλήσει ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Β. Ζελένσκι την Πέμπτη 7 Απριλίου. Πρόκειται για μια ακόμα ενέργεια που προστίθεται στη συνολικά απαράδεκτη στάση της ελληνικής κυβέρνησης γύρω από τις εξελίξεις στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή στις 24-02-2022.
Η κυβέρνηση της ΝΔ βαθιά προσδεμένη στο άρμα ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, με τυχοδιωκτικό και πολεμοκάπηλο τρόπο εμπλέκει όλο και βαθύτερα τη χώρα στα πολεμικά τους σχέδια.
Ειδικά η επιλογή αποστολής πολεμικού υλικού στην Ουκρανία και αντιαεροπορικών όπλων στη Βουλγαρία αποτελεί άμεση απειλή για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή.
Τα δάκρυά τους για το δράμα του ουκρανικού λαού είναι κροκοδείλια και προκαλούν το λαϊκό αίσθημα, με τις μνήμες των Αμερικανονατοϊκων βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν να είναι ακόμα νωπές.
Η αλληλεγγύη μας στον ουκρανικό λαό, που υφίσταται τις συνέπειες του πολέμου, της αμερικανονατοϊκής επιθετικότητας και της ρωσικής εισβολής δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη στήριξη μιας αντιδραστικής κυβέρνησης, όπως αυτής του Β. Ζελένσκι, έχει την πρώτη ευθύνη ως επικεφαλής μιας αντιδραστικής κυβέρνησης.
Μιας κυβέρνησης που έχει συνταχθεί με το επιθετικό στρατόπεδο ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, όπλισε τα νεοφασιστικά τάγματα ΑΖΟΦ εντάσσοντάς τα στις τάξεις της αστυνομίας και του στρατού, απαγόρευσε τη δράση του ΚΚ Ουκρανίας καθώς και άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, αποκατέστησε ως εθνικούς ήρωες τους συνεργάτες των ναζί κατά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο, και προχώρησε την καταπάτηση ανθρωπίνων και λαϊκών δικαιωμάτων ειδικά μειονοτικών ομάδων.
Είμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε λαό που δοκιμάζεται από το σύστημα, που γεννά φτώχεια, εξαθλίωση, πόλεμο και προσφυγιά. Δεν τρέφουμε όμως καμία αυταπάτη για μια κυβέρνηση, η οποία παίρνοντας τη σκυτάλη από τους πραξικοπηματίες του Μαϊντάν το 2014, και υλοποιώντας τα σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ – ΕΕ φέρει την ευθύνη για τα εγκλήματα σε βάρος ρωσόφωνων Ουκρανών στην περιοχή του Ντονμπάς και αποτελεί βασικό και κρίσιμο κομμάτι του προβλήματος σε αυτόν τον εν εξελίξει ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
Η επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης να δώσει βήμα στον πρωθυπουργό της Ουκρανίας, πρέπει να καταδικαστεί απερίφραστα. Όσα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου επιλέξουν τον δρόμο της νομιμοποίησης της παρουσίας του Β. Ζελένσκι είναι υπόλογα στον ελληνικό λαό, εφόσον ρίχνουν νερό στον μύλο της περαιτέρω πρόσδεσης της χώρας στο ιμπεριαλιστικό άρμα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ καθώς και για τα δεινά που επακολουθούν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ