ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΟΥ ΝΤΙΝΟΥ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΑΣΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ»

Στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Ντίνου Γιωτόπουλου με τον τίτλο «Έλληνες με ταξίδεψαν», που πραγματοποιήθηκε στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Αχιλλέας Βαρδακούλης. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 20 Απριλίου και θα είναι ανοιχτή για τους φιλότεχνους από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-14:00 και 17:00 έως 21:00.

Στην έκθεση ο Ντίνος Γιωτόπουλος αποτυπώνει με το χρωστήρα του επιφανείς Έλληνες που τον συγκίνησαν και τον ταξίδεψαν στον κόσμο των γραμμάτων και της τέχνης. Οι προσωπογραφίες, πέρα από την καλλιτεχνική τους αξία, εκφράζουν τις βαθύτερες ψυχικές ανάγκες και επιλογές του. Εκτός από την αισθητική απόλαυση αποτυπώνουν την προσωπική του ηθική και μας περιδιαβαίνουν στη συναρπαστική ζωή των μορφών που απεικονίζει.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Κιλελέρ ανάφερε μεταξύ άλλων: «Μεγάλη μου τιμή που παρευρίσκομαι στην έκθεση ζωγραφικής του συντοπίτη μου, εξαίρετου ζωγράφου Ντίνου Γιωτόπουλου, που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο. Αναγνωρίζουμε στους πίνακές του τις σημαντικότερες προσωπικότητες της σύγχρονης Πνευματικής Ελλάδας. Αυτούς τους Έλληνες που πραγματικά μας ταξίδεψαν μέσα από το έργο τους. Η έκθεση αυτή αποτελεί τρανή αναγνώριση του έργου του καλλιτέχνη από την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Εμείς στο Δήμο Κιλελέρ αισθανόμαστε ευτυχείς που κάθε χρόνο συνδιοργανώνουμε με τον Ντίνο Γιωτόπουλο την εκδήλωση «Τέχνη στην Αυλή» στην οποία έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τα έργα τους καταξιωμένοι εικαστικοί καλλιτέχνες και στην οποία κοσμούν με την παρουσία τους σχήματα από το Δήμο μας όπως η ορχήστρα της Μουσικής Σχολή και το Θεατρικό Εργαστήρι.

Εξ ονόματος της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, που κάθε χρόνο στέκεται αρωγός στην εκδήλωση, σας προσκαλώ να παραβρεθείτε στην επόμενη παρουσίαση της «Τέχνης στην Αυλή» που θα γίνει στις Νέες Καρυές τον ερχόμενο Σεπτέμβριο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ