ΣΤ. ΜΠΙΖΙΟΥ: ΜΗ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΣΟΧΩΡΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΑΜΑΣΙ

Η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«ΜΗ επιστρεπτέα επιχορήγηση στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις Τοπικές Κοινότητες Μεσοχωρίου και Δαμασίου, ανακοίνωσε ο Υφυπουργός κ. Χρήστος Τριαντόπουλος. Μια δράση που έρχεται σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνητικών αποφάσεων στήριξης των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία και τον σεισμό, που «δοκίμασε» τους δήμους Ελασσόνας και Τυρνάβου.

Στόχος είναι η υποβοήθηση της λειτουργίας τους και η κάλυψη μελλοντικών λειτουργικών τους δαπανών. Σε κάθε νόμιμα λειτουργούσα επιχείρηση που έχει υποστεί τις συνέπειες αφενός της πανδημίας COVID-19 και αφετέρου των μεγάλων φυσικών καταστροφών, αποδίδεται επιχορήγηση σε ποσοστό 50% των ετήσιων δαπανών της, όπως αυτές εξάγονται από τα πρόσφατα ιστορικά φορολογικά της στοιχεία.

Ο ενδεικτικός συνολικός προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται σε 26 εκατ. ευρώ και το ανώτατο ύψος επιχορήγησης προσδιορίζεται σε ποσό 18.000 ευρώ ανά επιχείρηση. Η δράση θα χρηματοδοτηθεί με πόρους του ΕΣΠΑ, μέσω του ΕΠΑνΕΚ 2014-20.

Από την πρώτη στιγμή είπαμε και το εφαρμόσαμε στην πράξη, πως θα σταθούμε δίπλα σε όλους όσοι βρέθηκαν σε δυσχερή θέση εξαιτίας αυτών των φαινομένων, τα οποία συνιστούν μια έκτακτη κρίση.

Στηρίζουμε με έργα τους Έλληνες που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Έχουμε αποδείξει ότι διαχειριζόμαστε κάθε κρίση με μεθοδικότητα, σχεδιασμό και αποφασιστικότητα, χωρίς όμως να υποθηκεύουμε το μέλλον της νέας γενιάς».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ