ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 6ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ ΣΤΟ LOS BARRIOS ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ

Προγραμματισμένη κινητικότητα του προγράμματος ERASMUS+/ Δράση KA2 με τίτλο “Sm@rtstuff” πραγματοποιήθηκε στην πόλη Los Barrios της Ισπανίας, από 29/3/2022 έως τις 3/4/2022.
Στο σχολείο υποδοχής I.E.S Sierra Luna συναντήθηκαν και συνεργάσθηκαν εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες από την Ισπανία, την Ιταλία, το Βέλγιο, τη Ρουμανία και την Ελλάδα.
Η ελληνική αποστολή αποτελούνταν από ομάδα τεσσάρων μαθητών και μαθητριών της Γ΄ Τάξης και τις εκπαιδευτικούς Αναστασία Γιαλαμά (Εικαστικό) και Αικατερίνη Μαντζώρου (Γαλλικής Φιλολογίας) του 6ου Γυμνασίου Λάρισας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου συμμετείχαν στις δραστηριότητες του προγράμματος από κοινού με τους μαθητές και τις μαθήτριες των άλλων τεσσάρων χωρών και μελέτησαν τις δυνατότητες της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης στη σύγχρονη Ευρωπαϊκή πραγματικότητα, που ήταν ο κύριος θεματικός άξονας του προγράμματος.
Τα οφέλη της συγκεκριμένης δράσης είναι ήδη ορατά στις τοποθετήσεις των παιδιών, ωστόσο, η διάχυση των γνώσεων που αποκτήθηκαν στη διάρκεια της κινητικότητας στο σύνολο των μαθητών και των μαθητριών του σχολείου μέσω λεπτομερούς ενημέρωσης κρίνεται απαραίτητη και θα υλοποιηθεί σύντομα.
Η ιστοσελίδα του σχολείου θα φιλοξενήσει υλικό και στιγμιότυπα από την εξαιρετική αυτή εμπειρία.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ