ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΣΤΟ 3ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Στα πλαίσια του προγράμματος που υλοποιεί το 3ονηπιαγωγείο Τυρνάβου μέσα από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης στο Διεθνές Θεματικό Δίκτυο «ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΗ», με μεγάλη χαρά υποδέχθηκε αξιωματικούς της πυροσβεστικής υπηρεσίας του νομού Λάρισας στο χώρο του Νηπιαγωγείου.

Σε ανακοίνωση του σχολείου για την επίσκεψη αναφέρονται τα παρακάτω:

“Οι πυροσβέστες στα μάτια των παιδιών είναι ήρωες. Σβήνουν φωτιές, βοηθούν ανθρώπους σε ατυχήματα, απεγκλωβίζουν ανθρώπους από συντρίμμια, έρχονται ακόμα κι όταν έχουμε πλημμύρες. Όχι απλώς ήρωες, αλλά υπερήρωες!

Παρατηρήσαμε το πυροσβεστικό όχημα, συζητήσαμε πότε μπορούμε να τους καλούμε στο 199 και ποιες πληροφορίες χρειάζεται να πούμε, για να μπορέσουν να μας βοηθήσουν.

Γνωρίσαμε καλύτερα το επάγγελμα του πυροσβέστη και την σημαντικότητα του. Τα παιδιά ρώτησαν και έμαθαν για τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η κατάσβεση των πυρκαγιών, για τους κινδύνους που έχει η δουλειά τους και πόσο δύσκολο είναι το επάγγελμά τους. Είδαμε τα μέσα και τα εργαλεία της δουλειάς τους. Ανεβήκαμε σε πυροσβεστικό όχημα, φορέσαμε τα κράνη των πυροσβεστών, ακούσαμε να ηχούν οι σειρήνες στα πυροσβεστικά οχήματα και μάθαμε πότε και γιατί αυτές ηχούν. Επίσης οι πυροσβέστες μας έδειξαν τον ατομικό εξοπλισμό που φοράνε σε κάθε περίπτωση φωτιάς, όπως φωτιά σε κτίριο ή φωτιά σε δάσος.

Το καλύτερο το αφήσαμε για το τέλος. Πετάξαμε νερό με την μάνικα όπως κάνουν οι πυροσβέστες για να σβήσουν μία φωτιά. Πήραμε βραβειάκι για την συμμετοχή μας στην άσκηση πυρασφάλειας!
Η επόμενη γενιά πυροσβεστών ετοιμάζεται!

Χαρήκαμε πάρα πολύ που οι πυροσβέστες μας έμαθαν τόσα χρήσιμα πράγματα και τους χαιρετήσαμε με απλό παιδικό τρόπο, χαρίζοντάς τους ένα όμορφο ευχαριστήριο- κατασκευή από τα παιδιά.
Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί του 3ου Ν/Γ Τυρνάβου ευχαριστούμε θερμά την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας για την αποδοχή της πρόσκλησης καθώς η επίσκεψή τους αποτέλεσε σημαντική εμπειρία για μαθητές και εκπαιδευτικούς!”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ