Ε.Ε.Ε.Γ.Λ ΛΑΡΙΣΑΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ – ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Απριλίου η ενημέρωση των εκπαιδευτικών του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Λάρισας σχετικά με την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, τους κινδύνους και τους τρόπους αντιμετώπισής τους. Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Καθηγητής Πληροφορικής και Υπεύθυνος Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας κ. Δημήτριος Γ. Λιόβας, ο οποίος, αφού τόνισε τη χρησιμότητα και την αξία του Διαδικτύου στη σημερινή εποχή, επισήμανε τους αυξημένους κινδύνους που εγκυμονεί η αλόγιστη & απρόσεκτη χρήση του.

Ακολούθησε η ενημέρωση των εκπαιδευτικών για την προστασία των προσωπικών δεδομένων & των κινδύνων που απορρέουν από την καθημερινή τους έκθεση στον μαγικό κόσμο του Διαδικτύου. Στη συνέχεια, παρουσίασε τρόπους προστασίας των μαθητών αλλά και ενηλίκων από τους κινδύνους, με τη βοήθεια ενημερωτικών βίντεο, χρήσιμων συμβουλών – οδηγιών, αλλά και εξειδικευμένου εκπαιδευτικού υλικού, το οποίο τέθηκε στη διάθεση των μαθητών, των γονέων τους και των εκπαιδευτικών του σχολείου.

Χαρακτηριστικό της εκδήλωσης ήταν το αμείωτο ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών, οι οποίοι –όπως δήλωσε η Διευθύντρια του Σχολείου κ. Μίνα Λίταινα- θα λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά, μεταλαμπαδεύοντας τις νέες γνώσεις που αποκόμισαν σχετικά με τα επιτεύγματα της τεχνολογίας στους μαθητές και στους γονείς τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ