ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΛΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο 13ο Γενικό Λύκειο Λάρισας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Απριλίου η ενημέρωση γονέων και μαθητών του 13ου Λυκείου Λάρισας σχετικά με ένα επίκαιρο θέμα: την αλληλεπίδραση και συνεργασία γονέων και μαθητών, ενόψει των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν ο Ψυχολόγος κα Γόκτση Ασημένια, η οποία ξεκίνησε την παρουσίασή της αναλύοντας τα προβλήματα που παρουσιάζονται συχνά στις σχέσεις γονέων – μαθητών, όταν ξεκινούν την προετοιμασία για τις εξετάσεις τους και επωμίζονται έναν ιδιαίτερα μεγάλο φόρτο υποχρεώσεων.

Στη συνέχεια, παρουσίασε τρόπους αποφυγής των συγκρούσεων που πιθανόν να προκύψουν και καλής διαχείρισης του άγχους των μαθητών. Οι γονείς οφείλουν να είναι συνεργάτες των παιδιών τους και όχι αντίπαλοι, σε αυτόν τον μαραθώνιο διαβάσματος που καλούνται να διεκπεραιώσουν. Να τους βοηθούν να διαχειρίζονται δημιουργικά τον χρόνο τους, να τους προσφέρουν ευκαιρίες να ξεκουραστούν και να χαλαρώσουν αλλά και να τους παροτρύνουν να προχωρούν προς τον τελικό στόχο τους.

Χαρακτηριστικό της εκδήλωσης ήταν η συζήτηση που ακολούθησε, με πολλές τοποθετήσεις τόσο των μαθητών όσο και των γονέων που παραβρέθηκαν, οι οποίοι –όπως δήλωσε η Διευθύντρια του Λυκείου κ. Παρασκευή Κουφογιάννη- με τις ερωτήσεις και τις απορίες τους έδειξαν ότι το θέμα τους ενδιαφέρει ιδιαίτερα.

Ορισμένα από τα συμπεράσματα στα οποία συμφώνησαν όλοι οι παριστάμενοι ήταν ότι η πίεση δεν φέρνει πάντα τα καλύτερα αποτελέσματα, ότι οι αποφάσεις είναι δυσκολότερες όταν πρέπει να είναι οι πιο σωστές, ότι διανύουμε μια περίοδο κρίσης και μεταφέρουμε πολλαπλά αντικρουόμενα μηνύματα και ότι η εμπιστοσύνη προς τους εφήβους δεν πρέπει να κερδίζεται αλλά να δίνεται.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της διαδικασίας αυτό-αξιολόγησης της σχολικής μονάδας, σε συνεργασία με τον καθηγητή Πληροφορικής του σχολείου κ. Μόκα Απόστολο και την Φιλόλογο κα Παπαδημητρίου Σταυρούλα.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ