ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΗΝ Μ. ΤΡΙΤΗ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Διοργανώνεται από το σύλλογο “Ελπίδα” σε συνεργασία με την περιφέρεια Θεσσαλίας

Η 96η Εθελοντική Αιμοδοσία της Μ.Τρίτης, η μέρα που ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα έχει καθορίσει να πραγματοποιεί την καθιερωμένη εθελοντική αιμοδοσία των κατοίκων του Αμπελώνα και της περιοχής για το Πάσχα.

Λόγω της συνεχιζόμενης ακόμα στη χώρα μας, πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και η αιμοδοσία αυτή, όπως και όλες σχεδόν των δύο προηγούμενων χρόνων θα πραγματοποιηθεί σε ανοιχτό χώρο, σε ειδικά διαμορφωμένη τεντοκατασκευή στην κεντρική πλατεία του Αμπελώνα, από τις 8,30π.μ. έως τις 13,00μ.μ.

Από τους Γιατρούς και τις Νοσηλεύτριες του Κέντρου Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Λάρισας, από τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου και από τους ερυθροσταυρίτες εθελοντές του Τοπικού Παραρτήματος του Ερυθρού Σταυρού Λάρισας θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε όλα να γίνουν με τον καλύτερο και ασφαλέστερο για τους αιμοδότες τρόπο.

Για τον σκοπό αυτό η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.) προμήθευσε εγκαίρως τον Σύλλογο με όλο το απαραίτητο για την περίσταση αυτή, υγειονομικό υλικό (γάντια μιας χρήσης, μάσκες προσώπου και αντισηπτικά υγρά) τα οποία θα χρησιμοποιηθούν απ’ τους αιμοδότες στη διάρκεια της Αιμοληψίας.

Για να γίνει η αιμοδοσία αυτή σε ανοιχτό χώρο, όπως γίνονται τώρα οι περισσότερες αιμοδοσίες, ήρθε αρωγός στο Σύλλογο «Η ΕΛΠΙΔΑ» η Περιφέρεια Θεσσαλίας Π.Ε. Λάρισας, που με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Νίκου Λιούπα αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου την δαπάνη εγκατάστασης στην Κεντρική Πλατεία της πόλης μίας ευρύχωρης και ασφαλούς τεντοκατασκευής, δείχνοντας έτσι ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας αναγνωρίζει, τιμά και στηρίζει το έργο και την προσφορά του Συλλόγου αυτού στο κοινωνικό σύνολο!

Ο Πρόεδρος, κ. Γ. Γιαννόπουλος και τα μέλη του Δ.Σ. της «ΕΛΠΙΔΑΣ» προσκαλούν όλους τους αιμοδότες του Αμπελώνα και της περιοχής, παλιούς και νέους, να προσέλθουν μαζικά στην αιμοδοσία της Μ.Τρίτης τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας και τις αποστάσεις που προβλέπονται, για να προσφέρουν με την καρδιά και την Αγάπη τους μια μονάδα, από το πολύτιμο και ζωογόνο αίμα τους για το συνάνθρωπό μας που το έχει ανάγκη.

Να σώσουν με το αίμα τους τη ζωή κάποιου άρρωστου συνανθρώπου μας!
Να γίνουν, αν δεν είναι ακόμη, Εθελοντές Αιμοδότες, γιατί “Δίνοντας αίμα σώζεις ζωές”, όπως λέει και η σχετική αφίσας του Συλλόγου!!!

Να κάνουν έτσι την καλύτερη πράξη Αγάπης, Ανθρωπιάς, και Αλληλεγγύης για τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας, καθώς πλησιάζει το Πάσχα!

Παράκληση θερμή, όπως, όλοι οι εθελοντές -παλιοί και νέοι – Αιμοδότες, θα πρέπει να γνωρίζουν τον Α.Μ.Κ.Α. τους, προκειμένου αυτός να καταχωρείται στο προσωπικό τους ιατρικό ιστορικό αιμοδότη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ