Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: ΝΑ ΛΗΞΕΙ Η ΟΜΗΡΙΑ ΤΩΝ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣΕΠ 2008

Συνάντηση με εκπροσώπους των αδιόριστων επιτυχόντων εκπαιδευτικών του Διαγωνισμού ΑΣΕΠ του 2008, πραγματοποίησε η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, σχετικά με το πάγιο αίτημά τους για άμεσο διορισμό, το οποίο μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει δεκτό.

Οι εκπρόσωποι επεσήμαναν στην Γραμματέα της Κ.Ο. ότι, παρά τις μακροχρόνιες προσπάθειές τους, και παρά το γεγονός ότι είχαν επιτύχει στο Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 2008 και μάλιστα σε υψηλότερες βαθμολογίες από τον τελευταίο διορισθέντα, παραμένουν αδιόριστοι. Αντίθετα, συνάδελφοί τους, οι οποίοι, χωρίς να λάβουν καν μέρος στον συγκεκριμένο διαγωνισμό ή χωρίς να βρίσκονται στους επιτυχόντες, πέτυχαν το διορισμό τους.

Κατά συνέπεια, όπως τόνισαν, αισθάνονται πραγματικά αδικημένοι και απογοητευμένοι από την απαράδεκτη στάση του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο χρησιμοποιώντας διάφορους νομικούς ελιγμούς και δικονομικές δικαιολογίες, αρνείται, όλα αυτά τα χρόνια, να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημά τους. Ήδη από το 2015, το ΣτΕ, σε σχετική του απόφαση, έκρινε ότι σε πολλές περιπτώσεις, η διαδικασία των διορισμών στην εκπαίδευση ήταν αντισυνταγματική, κατά παράβαση των αρχών της αξιοκρατίας και της ισότητας. Ωστόσο, το Υπουργείο Παιδείας, προφασιζόμενο διαδικαστικές προϋποθέσεις, συνεχίζει να αρνείται την εφαρμογή της εν λόγω απόφασης στην περίπτωση των επιτυχόντων εκπαιδευτικών του Διαγωνισμού ΑΣΕΠ του 2008, διαιωνίζοντας έτσι την άνιση μεταχείριση που υφίστανται.

Μετά το τέλος της συνάντησης, η Ευαγγελία Λιακούλη επεσήμανε τα εξής:

«Οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι πέτυχαν στον Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ 2008, δικαίως, νιώθουν μεγάλη ανησυχία και αγανάκτηση, βλέποντας την πεισματική άρνηση της Κυβέρνησης να προβεί στον διορισμό τους. Το Υπουργείο Παιδείας, με ‘’δύο μέτρα και δύο σταθμά’’, συνεχίζει να τους μεταχειρίζεται άνισα, παραβιάζοντας τις συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας.
Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, υποστηρίζοντας το δίκαιο αίτημά τους και θέλοντας να αρθεί η κατάφωρη αδικία που υφίστανται, τον Ιούλιο του 2021 κατέθεσε σχετική τροπολογία στη Βουλή, η οποία, δυστυχώς, δεν έγινε δεκτή από την Κυβέρνηση.
Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον αγώνα των αδιόριστων εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ του 2008, προκειμένου να μπει ένα τέλος στην ταλαιπωρία που βιώνουν όλα αυτά τα χρόνια».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ