ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΕΛΛΑΣ

Συνάντηση στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής είχε ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, με τον νέο Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Αλέξιο Ράπανο.

Ο Λαρισαίος πολιτικός συνεχάρη τον Αντιστράτηγο για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων και του ευχήθηκε «υγεία, δύναμη» και «επιτυχίες» στο έργο του. Επίσης, τόνισε πως το Πυροσβεστικό Σώμα αποτελεί πυλώνα της δημόσιας ασφάλειας και καλείται να ανταπεξέλθει σε ολοένα και πιο σύνθετες συνθήκες, σημειώνοντας ότι υπέρτατη αξία είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, την οποία οι πυροσβέστες υπηρετούν με αυτοθυσία, όπως και όλοι οι υπηρετούντες στα σώματα ασφαλείας.

Ο Χρήστος Κέλλας εστίασε στην επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, επισημαίνοντας ότι οι μονάδες σε όλη την επικράτεια κινητοποιούνται άμεσα και ρίχνονται στη μάχη με τις φλόγες τάχιστα τόσο εντός όσο και εκτός αστικού ιστού. Χαρακτηριστικά, ανέφερε πως το Πυροσβεστικό Σώμα συνιστά έναν στρατηγικό μηχανισμό ανάσχεσης των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, υπογραμμίζοντας ότι η εκτιμώμενη επιδείνωση των περιβαλλοντικών συνθηκών τα επόμενα χρόνια επιβάλλει τον θεσμικό και λειτουργικό εκσυγχρονισμό των επιχειρησιακών δομών, που έχει προτεραιοποιήσει ο νέος Αρχηγός.

Ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ ευχαρίστησε τον Αρχηγό για τη συνεργασία και συμφώνησαν να βρίσκονται σε επαφή, προκειμένου η εθνική αντιπροσωπεία να συμβάλλει στην υποστήριξη του έργου των πυροσβεστών. Αποχωρώντας από το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής, ο Χρήστος Κέλλας δήλωσε:

«Είχαμε μία παραγωγική συνάντηση με τον νέο Αρχηγό, τον οποίο συγχάρηκα για την προαγωγή του και του ευχήθηκα “καλή θητεία, με πολλές επιτυχίες και καθόλου απώλειες”. Στο πλαίσιο της συνάντησής μας, είχαμε την ευκαιρία να αναφερθούμε στις προτεραιότητες, που όρισε ο ίδιος κατά την ανάληψη των καθηκόντων του, σε σχέση με τον εκσυγχρονισμό των επιχειρησιακών δομών και την αναβάθμιση της εκπαίδευσης του προσωπικού.

Το Πυροσβεστικό Σώμα εισέρχεται σε μια νέα εποχή, κατά την οποία το πεδίο ευθύνης του στον τομέα της δημόσιας ασφάλειας διευρύνεται διαρκώς και επεκτείνεται στο επίπεδο της εθνικής ασφάλειας, συνεπεία της κλιματικής αλλαγής και των σύγχρονων προκλήσεων. Η Πολιτεία οφείλει να στηρίζει το έργο της Πυροσβεστικής και γι’ αυτό η κυβέρνηση προχώρησε, μεταξύ άλλων, στην αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας σε υπουργείο. Ως μέλος της εθνικής αντιπροσωπείας, είμαι αταλάντευτα στο πλευρό των Ελλήνων πυροσβεστών, που σώζουν ζωές και προστατεύουν τις περιουσίες των πολιτών με αυταπάρνηση και αυτοθυσία».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ