ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΛΙΑΚΩΝ ΠΡΟΒΟΛΕΩΝ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 6ου ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑ.Λ. ΛΑΡΙΣΑΣ

Στο πλαίσιο της Υποδράσης 4 του Σχεδίου Δράσης «Πυρανίχνευση, Πυροπροστασία, Διάσωση, Έξυπνη Γεωργία με τη χρήση drone», οι μαθητές του 6ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Λάρισας τοποθέτησαν τρεις  ηλιακούς προβολείς στον αύλειο χώρο του σχολείου. Η εγκατάσταση έγινε από τους μαθητές του Τομέα Ηλεκτρολογίας, με την συμμετοχή των μαθητών της Α΄ Λυκείου και του Τομέα Γεωπονίας που συμμετέχουν στο Σχέδιο Δράσης, υπό την επίβλεψη των συνεργαζόμενων καθηγητών.

Οι ηλιακοί προβολείς  τοποθετήθηκαν  για την ενίσχυση του φωτισμού του αύλειου χώρου του σχολείου (6ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. ωράριο λειτουργίας 17.30-10.00), ισχύος 300watt ο καθένας με πάνελ 72χ40cm, Led JD-8300L. Οι ηλιακοί προβολείς δεν είναι συνδεδεμένoι με το δίκτυο και παράγουν ηλεκτρική ενέργεια με τη χρήση φωτοβολταϊκών, η οποία χρησιμοποιείται άμεσα ή αποθηκεύεται σε μπαταρία, καθώς όταν εκτεθούν στην ηλιακή ακτινοβολία μετατρέπουν την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική με σημαντικά οφέλη για το περιβάλλον και την κοινωνία. Παρέχουν δωρεάν φωτισμό αυτόματα το βράδυ και λειτουργούν με ασύρματο χειρισμό και καλώδιο αντοχής μεγάλου μήκους.  Οι φωτοβολταϊκοί συλλέκτες τοποθετήθηκαν σε σημείο που δέχεται μεγάλη ηλιακή ακτινοβολία και με κατεύθυνση προς τον νότο.

Όπως ανέφερε ο  Διευθυντής του σχολείου κ. Χρήστος Παπαδήμας, σκοπός της δράσης ήταν οι μαθητές να γνωρίσουν το φωτοβολταϊκό φαινόμενο και για τα  φωτοβολταϊκά συστήματα ότι είναι οικονομικά, αξιόπιστα, ευέλικτα και οικολογικά.

Συντονίστρια του σχεδίου δράσης είναι η εκπαιδευτικός Σόνια Ξιφιλίδου, συνεργαζόμενοι καθηγητές οι Χρήστος Παπαδήμας και Γιάννης Κέρκυρας. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν  οι μαθητές της Α΄ Λυκείου και οι μαθητές του Τομέα Ηλεκτρολογίας και του Τομέα Γεωπονίας του σχολείου.

Το Πρόγραμμα Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ. υλοποιείται σε συνεργασία με το Ίδρυμα ΝΟΗΣΙΣ- Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας και εντάσσεται στο πλαίσιο Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ