ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το πανθεσσαλικό συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της Λάρισας με τη συμμέτοχη συνταξιούχων από τη Λάρισα Βόλο Τρίκαλα Καρδίτσα.
Την κεντρική ομιλία στη συγκέντρωση εκ μέρος της ΣΕΑ έκανε ο ΜΑΚΑΣ Λέανδρος Οργανωτικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ.
Στην ομιλία τόνισε ότι οι συνταξιούχοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με το μεγάλο κύμα της ακρίβειας που εκδηλώθηκε ακόμα και πριν από τον πόλεμο, ο οποίος, όπως είπε, «γίνεται για τα συμφέροντα των “λίγων” αλλά την πληρώνουν οι πολλοί»!

Ο ομιλητής χαρακτήρισε κοροϊδία και ψίχουλα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση, καθώς δεν προσφέρουν καμία ουσιαστική προστασία για τους συνταξιούχους και κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει τον εμπαιγμό σε βάρος τους.
Τόνισε ότι με τους αγώνες τους οι συνταξιούχοι, αποτρέψαμε την κατάργηση της “προσωπικής διαφοράς”, καταφέραμε την αύξηση στις συντάξεις χηρείας που καρατόμησε ο νόμος Κατρούγκαλου την επιστροφή των παράνομων κρατήσεων στις επικουρικές.

Δεν ανεχόμαστε, δεν αποδεχόμαστε, δεν συμβιβαζόμαστε με τις αντιλαϊκές πολιτικές, της Κυβέρνησης. Δεν θα πέσουμε στον Καιάδα που μας οδηγούν. Αυτοί άδειασαν τα ταμεία μας σε όφελος των τραπεζών, μας πήραν πίσω τις συντάξεις που πληρώσαμε, τα Δώρα, το ΕΚΑΣ, την Υγεία, τα Κοινωνικά Ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Συνεχίζουν να μας αδικούν με νέες περικοπές στις συντάξεις αφαιρώντας την μια «εθνική», και δυο συντάξεις με τις ανυπόφορες αυξήσεις των τιμών, ειδών και υπηρεσιών πρώτης ανάγκης, στο ρεύμα, στα καύσιμα. κ.λ.π. Διεκδικούμε αυτά που προσφέραμε στο ασφαλιστικό σύστημα με τη δουλειά και το αίμα μας για 35 και 40 χρόνια και οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου τα άρπαξαν και τα παρέδωσαν στους μονοπωλιακούς ομίλους που τα έκαναν υπερκέρδη και άλλα τα έριξαν στον τζόγο.

Ζητάμε εδώ και τώρα μέτρα προστασίας από την ακρίβεια με γενναίες αυξήσεις στις συντάξεις. Ταυτόχρονα, καταδίκασε τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, λέγοντας χαρακτηριστικά το σύνθημα που ακούγεται στις διαδηλώσεις: «Μας φάγανε μισθούς, φέρνουν ανεργία, τώρα τα παιδιά μας τα στέλνουν στα σφαγεία»!

Τέλος τόνισε ότι η πολιτική της κυβέρνησης δεν μπορεί και δεν θέλει να δώσει λύσεις στα ουσιαστικά προβλήματα, γιατί αυτή καθορίζεται από τα συμφέροντα των πολυεθνικών και όχι από τις ανάγκες των συνταξιούχων και των εργαζομένων. Για αυτό θέλει μαζική συμμετοχή στις επόμενες κινητοποιήσεις των συνταξιουχικών οργανώσεων, για να τις επιβάλουμε με τον αγώνα μας ξεκαθαρίζοντας πως η κυβέρνηση δεν θα ξεμπερδέψει εύκολα με τους συνταξιούχους και τους αγώνες τους.

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν στους συγκεντρωμένους οι: Σκόκκας Γιάννης Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Λάρισας, Τζιατζιάς Μιχάλης Πρόεδρος Ν. Τ. ΑΔΕΔΥ Λάρισας, Πάτσιος Ανδρέας Γ. Γραμματέας ΟΑΕΕ Λάρισας και Περιχώρων, Καρυά Ελένη Πρόεδρος Συνταξιούχων ΙΚΑ Καρδίτσας, Γεωργακόπουλος Ιωάννης Πρόεδρος Συνταξιούχων Εμπόρων Ν. Μαγνησίας, Κεραμίδας Λεωνίδας Ταμίας Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίου Ν. Τρικάλων, Καραγώγος Θεόδωρος Πρόεδρος Συνταξιούχων Δημοσίου Ν. Λάρισας και ο Κολοβός Χρήστος Οργ. Γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, οι οποίοι ανέδειξαν τα οξυμένα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν μεγάλο τμήμα των συνταξιούχων όλων των ταμιών, μαζί με όλο τον λαό. Υπογράμμισαν ακόμα τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας χωρίς κανένα μέτρο στο δημόσιο σύστημα και τώρα της ακρίβειας, κατήγγειλαν τις περικοπές που επιβλήθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια και που κάθε χρόνο τούς αφαιρούν πάνω από 8 δισ. ευρώ! Χρήματα που τα δίνουν για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία και επιδοτήσεις στο μεγάλο κεφάλαιο .

Στη συνέχεια πορεύτηκαν στους δρόμους της Λάρισας απαιτώντας:

• Δώστε τώρα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, αποδώστε τα πληρωμένα δώρα μας, τα αναδρομικά, το 0.5% του ΑΕΠ.

• Να εκδοθούν άμεσα οι συντάξεις μας, να σταματήσει η κοροϊδία με τα λογισμικά και τις ιδιωτικές εταιρίες που τα διαχειρίζονται, να σταματήσουν οι περικοπές στα εφάπαξ.

• Να αποδοθούν τώρα οι παρακρατημένες συνδρομές στις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

• Να γίνει τώρα άμεσα πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία, να ανοίξουν αυτά που έχουν κλείσει.

• Να δημιουργηθούν παντού δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.

• Να καταργηθεί η αντεργατική – αντιλαϊκή – αντιασφαλιστική νομοθεσία και η φοροληστεία.

• Να ανακεφαλαιοποιηθούν τώρα τα ασφαλιστικά μας ταμεία.

• Καμία εμπλοκή – καμία συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ