ΣΤΟ 1ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΟΡΟΣ VENTOUX ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ Η ΑΕΝΟΛ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της «ΑΕΝΟΛ Α.Ε.» στο 1ο εργαστήριο διακρατικής συνεργασίας με τίτλο «Αξιοποιούμε ΜΑΖΙ ποδηλατικό τουρισμό και πεζοπορία και τις 4 εποχές» στο πλαίσιο του υπομέτρου 19.3 του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER του Μέτρου 19 του ΠΑΑ στο Ventoux της Γαλλίας.

Την Δευτέρα 04/04/2022 πραγματοποιήθηκε η επίσημη υποδοχή των ελληνικών αποστολών τόσο της ΑΕΝΟΛ Α.Ε. όσο και της ΑΝΕΣΕΡ Α.Ε. από την Πρόεδρο της Ομάδας Τοπικής Δράσης και Δήμαρχο CAROMB κυρία MICHELIER Valérie, από την Πρόεδρο του Περιφερειακού Φυσικού Δρυμού του Mont – Ventoux και Αντιδήμαρχο της πόλης CARPENTRAS κυρία Jacqueline BOUYAC καθώς επίσης και από τον κύριο Frédéric ROUET, Δήμαρχο VILLES SUR AUZON, Αντιπρόεδρο του Δρυμού, υπευθύνου Οικοτουρισμού και του BRAND ” VALEURS DU PARC.

Από την πλευρά της ΑΕΝΟΛ Α.Ε. ο Πρόεδρος της ΑΕΝΟΛ Α.Ε. κος Φουρκιώτης Ελευθέριος, η Πρόεδρος της ΕΔΠ LEADER και Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Θεσσαλίας κα Δόκου Τάνια και ο Δήμαρχος Τεμπών κος Μανώλης Γεώργιος προσέφεραν αναμνηστικά δώρα στους παρευρισκόμενους καθώς επίσης και τοπικά προϊόντα της περιοχής μας στους Γάλλους συνεργάτες μας. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ελασσόνας κος Καρανίκας Δημήτριος και του Δήμου Αγιάς κος Ντάγκας Νικόλαος.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν από τις τρεις συνεργαζόμενες Ομάδες Τοπικής Δράσεις τα τοπικά προγράμματα LEADER με επίκεντρο τον τουρισμό, ως εξής:

• Για την ΟΤΔ της ΑΕΝΟΛ – κ. Σεβαστή Μπασδέκη

• Για την ΟΤΔ της ΑΝ.Ε.ΣΕΡ.– κ. Ελένη Τριανταφύλλου

• Για την ΟΤΔ του Ventoux – κ. Muriel ROUBAUD

Μετά την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο όρος Ventoux και στο χωριό Sault. Έγιναν συναντήσεις με διάφορους φορείς σχετικά με τον οικοτουρισμό και τις υπαίθριες δραστηριότητες καθώς και με την προώθηση των ποδηλατικών διαδρομών και άλλων σχετικών υπηρεσιών που έχουν σχέση με την τουριστική ανάπτυξη του όρους Ventoux.

Την Τρίτη 05/04/2022 η αποστολή της ΑΕΝΟΛ Α.Ε. επισκέφτηκε υποδομές στην κορυφή του Ventoux και ξεναγήθηκε από τον κύριο Jean Baptiste LANASPÈZE πρόεδρο του CME σε ένα περιπατητικό μονοπάτι με σηματοδοτημένη διαδρομή γύρω από το Ventoux.

Το απόγευμα παρουσιάστηκε από τον κύριο Bernard FATATO, Πρόεδρο της Νομαρχιακής Επιτροπής Πεζοπορίας, η δημιουργία των διαδρομών, η διαχείριση των διαδρομών, η προώθηση και τα σήματα των καταλυμάτων. Επίσης παρουσιάστηκαν από τα στελέχη των ΟΤΔ Λάρισας και Σερρών οι δυνατότητες των περιοχών τους για ποδηλατικό και πεζοπορικό τουρισμό.

Την Τετάρτη 06/04/2022 ολοκληρώθηκε το 1Ο εργαστήριο με συναντήσεις μεταξύ των εκπροσώπων των ΟΤΔ στις οποίες πραγματοποιήθηκε η αξιολόγηση των 2 ημερών, τα συμπεράσματα, και ο σχεδιασμός του επόμενου εργαστήριου στην Ελλάδα.
Τέλος, σε μια όμορφη εκδήλωση στη αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου της πόλης CARPENTRAS με την παρουσία του Δημάρχου και με την συμμετοχή των μελών της ΟΤΔ Ventoux, της ΑΕΝΟΛ Α.Ε. καθώς και της ΑΝΕΣΕΡ Α.Ε. πραγματοποιήθηκε η αποχαιρετιστήρια συνάντηση και τα μέλη των ελληνικών αποστολών προσκάλεσαν όλους τους εμπλεκομένους στο επόμενο εργαστήριο στην Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος της εταιρείας κ. Φουρκιώτης Ελευθέριος δήλωσε ότι :

«Η επίσκεψή στο Ventoux μας άνοιξε ορίζοντες καθώς είδαμε πως οι Γάλλοι αναπτύσσουν δράσεις στο βουνό τους και μέσα από αυτές προσελκύουν κοινό και τελικά αποκομίζουν όφελος για την τοπική κοινωνία. Απομένει να αποτυπώσουμε ανάλογες δράσεις στην περιοχή μας και με τη μορφή προϊόντων πλέον να τις αναδείξουμε. Προσδοκούμε, σε συνάρτηση με τα άλλα 3 Εργαστήρια που απομένουν για να ολοκληρωθεί το Πρόγραμμα, να πάρουμε το αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από το να Αξιοποιήσουμε ΜΑΖΙ ποδηλατικό τουρισμό και πεζοπορία και τις 4 εποχές. Θέλω να ευχαριστήσω τους Γάλλους εταίρους μας για την φιλοξενία και τα μέλη της αποστολής της ΑΝΕΣΕΡ Α.Ε. για την πολύ καλή συνεργασία που είχαμε όλες τις ημέρες εκεί. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη της αποστολής της ΑΕΝΟΛ Α.Ε, τόσο τους αιρετούς και τους επιχειρηματίες όσο τα στελέχη της εταιρείας, που με την συνδρομή τους προετοιμάστηκε η αποστολή και τελικά ανταποκριθήκαμε με άριστο τρόπο στις απαιτήσεις του Εργαστηρίου».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ