ΤΟ ΕΠΑΛ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Το ΕΠΑΛ Τυρνάβου γιορτάζει φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και προσκαλεί τη συγγραφέα εφηβικής λογοτεχνίας, Ζαφειρία Κοτζαμάνογλου και τη θεατρολόγο, Ελεονώρα Τσιαντούλα, στο πλαίσιο των εορτασμών που έχει εξαγγείλει το Υπουργείο Παιδείας, την Πέμπτη, 14 Απριλίου 2022, στις 11:00 το πρωί.

Τις υποδέχονται στην αυλή του σχολείου, 20 μαθητές, οι οποίοι έχουν ήδη διαβάσει το βιβλίο νεανικής λογοτεχνίας «Η σπηλιά του Φιλοκτήτη», της Ζαφειρίας Κοτζαμάνογλου κι έχουν γίνει μια ομάδα, που θα συζητήσει για το βιβλίο και θα συμμετάσχει σε μια σχετική θεατρική δράση, της Ελεονώρας Τσιαντούλα.

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου καθιερώθηκε από τη Διεθνές Συμβούλιο Βιβλίων για τη Νεότητα (IBBY), προς τιμή του μεγάλου Δανού παραμυθά, Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, με σκοπό να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να προκαλέσει την προσοχή των ενηλίκων για το παιδικό βιβλίο. Τη συζήτηση θα συντονίσουν οι φιλόλογοι του σχολείου, Τασούλα Σιουζουλή και Μαρία Μπεκίρη, ενώ τεχνική υποστήριξη θα παρέχει, η Χρύσα Κοκκίνη, η Δήμητρα Γεράση, ο Αργύρης Γιουρούκης και η διευθύντρια, Ελένη Νούλα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ