Η ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΥΨΙΣΤΗ ΠΡΑΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ!

Μήνυμα του Μ. Χαρακόπουλου προς το σύλλογο νεφροπαθών του νομού

 «Πρέπει να γίνει καθολικά κατανοητό πως η δωρεά οργάνων αποτελεί μια ύψιστη πράξη ανθρωπισμού και συνεισφοράς στον πάσχοντα συνάνθρωπο και το κοινωνικό σύνολο. Για να πετύχουμε αυτό τον στόχο, χρειάζεται να υπάρξει ενημέρωση, που θα επιφέρει και την αλλαγή στάσης στο ζήτημα». Τα παραπάνω τονίζει ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε μήνυμά του προς τον Σύλλογο Νεφροπαθών Νομού Λάρισας με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του π. βουλευτή κ. Δημήτρη Στρατούλη «Όταν γεννιέσαι τρεις φορές, δωρεά οργάνων-δώρο ζωής».

Ο Θεσσαλός πολιτικός, αν και λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην παρουσίαση του βιβλίου, δραττόμενος, όμως, της ευκαιρίας, υπογραμμίζει «τη σπουδαιότητα του θέματος, καθώς και την κοινωνική του διάσταση την οποία οφείλουμε να ενισχύσουμε». Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει «με την πρόοδο της ιατρικής επιστήμης η μεταμόσχευση οργάνων παρέχει τη δυνατότητα της διάσωσης της ανθρώπινης ζωής για τις περιπτώσεις που υφίσταται διάγνωση για τελικές ανεπάρκειες οργάνων. Ωστόσο, οι ανάγκες για μεταμοσχεύσεις οργάνων αυξάνονται με μεγαλύτερο ρυθμό από ότι οι δωρεές οργάνων με αποτέλεσμα τη δημιουργία μακρών λιστών αναμονής, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις των νεφροπαθών, οι οποίοι αναγκάζονται να υποστούν τον “Γολγοθά” των αιμοκαθάρσεων για να επιβιώσουν.

Πρέπει, επομένως, να γίνει καθολικά κατανοητό πως η δωρεά οργάνων αποτελεί μια ύψιστη πράξη ανθρωπισμού και συνεισφοράς στον πάσχοντα συνάνθρωπο και το κοινωνικό σύνολο. Για να πετύχουμε αυτό τον στόχο, χρειάζεται να υπάρξει ενημέρωση, που θα επιφέρει και την αλλαγή στάσης στο ζήτημα».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος καταλήγει επαινώντας την πρωτοβουλία του Συλλόγου Νεφροπαθών Λάρισας, καθώς, όπως επισημαίνει, «με την παρουσίαση του βιβλίου αναδεικνύετε και συμβάλετε στην ενημέρωση επί του ευαίσθητου αυτού θέματος» και γι’ αυτό εύχεται καλή επιτυχία στους στόχους του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ