ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΕΜΠΩΝ Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΑΝΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ

Κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου Τεμπών κ. Γεωργίου Μανώλη πραγματοποιήθηκε χθες στο παλιό Γυμνάσιο Ραψάνης, σύσκεψη και επιτόπια επίσκεψη με τη Διευθύντρια του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας, κα Φανή Καλοκαιρινού με σκοπό τα θέματα οργάνωσης του πολιτιστικού αποθέματος του Δήμου Τεμπών καθώς και τη διαφύλαξη και την ανάδειξη των κατά τόπους μουσείων και μουσειακών συλλογών.

Συζητήθηκαν και αναλύθηκαν διεξοδικά οι ενέργειες και οι τεχνικές καταγραφής, χρονολόγησης και τεκμηρίωσης των εκθεμάτων αλλά και τρόποι διάχυσής τους ώστε ο Δήμος Τεμπών να συνεχίσει τη διαδικασία με σκοπό την ολοκλήρωσή της, υπό τη σωστή καθοδήγηση και τεχνογνωσία της κα Καλοκαιρινού.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, ο Πρόεδρος της Ραψάνης κ. Δημήτρης Ζήλος, εκπρόσωποι του Συλλόγου Γυναικών και του Μορφωτικού Συλλόγου Ραψάνης , η κα Πανωραία Τσικληταρη Προϊσταμένη Κοινωνικής Προστασίας-Αρωγής-Ισότητας Φύλων και η κα Χάιδω Πανταζή, Υπεύθυνη Βιβλιοθήκης Ραψάνης.

Τα μέλη των δύο συλλόγων, μαζί με την κα Χάιδω Πανταζή θα συνεισφέρουν εθελοντικά στην καταγραφή των αντικειμένων της λαογραφικής συλλογής ώστε να ακολουθήσει το επόμενο στάδιο που είναι η οργάνωσή τους σε έκθεση στο Λαογραφικό Μουσείο Ραψάνης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ