Η ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΙΟ;

Ερώτηση του Β. Κόκκαλη προς τον υπουργό Υγείας Θ. Πλεύρη

Τις συνθήκες νοσηλείας των νοσηλευομένων στην αιματολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, οι οποίες είναι απαξιωτικές και επικίνδυνες για τους ασθενείς, επισημαίνει ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης με αναφορά το προς τον υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη.

Αναλυτικότερα, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά την με αριθμό πρωτ. 22/714/2022 επιστολή υπογεγραμμένη από τον Καθηγητή Αιματολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Διευθυντή της αιματολογικής Κλινικής του ΠΓΝ Λάρισας, στην οποία αίσθηση προκαλεί η αναφορά προς του πολίτες της Λάρισας και ολόκληρης της Υγειονομικής Περιφέρειας, ότι η Αιματολογική Κλινική, η οποία είναι η μοναδική σε ολόκληρη την 5η Υ.Π.Ε, και από τις ελάχιστες πανεπιστημιακές κλινικές πανελλαδικώς, σήμερα λειτουργεί στο ισόγειο του Νοσοκομείου δίπλα από τα μαγειρεία και  δίπλα από διάδρομο που έχει μετατραπεί σε αποθήκη του φαρμακείου, ενώ τονίζεται ότι οι συνθήκες νοσηλείας των νοσηλευομένων είναι απαξιωτικές και επικίνδυνες για τους ασθενείς.

Πρόκειται για μια επιστολή η οποία αποδεικνύει την πολιτική εγκατάλειψης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, που εκφράζεται εκ μέρους της Κυβέρνησης, πλην όμως άμεσα πρέπει τέτοιες καταστάσεις να αποκαθίστανται προς όφελος της δημόσιας υγείας και προκειμένου οι εγνωσμένου κύρους λειτουργοί της υγείας να διαθέτουν τα εχέγγυα της ασφαλούς παροχής υπηρεσιών υγείας.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ